Božinović o pucnjavi u Vukomercu: “Policija je reagirala brzo i profesionalno”

Božinović o pucnjavi u Vukomercu: “Policija je reagirala brzo i profesionalno”

(Foto: MUP)

Bandić nakon incidenta pred OŠ Vukomerec: »Pitajte policiju gdje je bila i što je radila«

Na potpisivanju ugovora o realizaciji projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” održanom u petak, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića novinari su pitali o pucnjavi u zagrebačkom naselju Vukomerec te o sigurnosti građana i djece koja pohađaju školu u čijoj se blizini dogodio vatreni obračun.

„Policija je tu noć reagirala vrlo brzo, promptno, vrlo profesionalno. Bile su uključene razne postrojbe hrvatske policije, od interventne i specijalne i vrlo brzo su uhićene osobe koje su počinitelji. One su prepraćene pritvorskom nadzorniku. Moja temeljna poruka je da roditelji i djeca mogu biti sigurni, da je policija od te noći u kontaktu s roditeljima, s vodstvom škole, dogovaraju se određene aktivnosti da se vrati osjećaj sigurnosti“, rekao je ministar.

S profesionalne strane tvrdi da sigurnost nije narušena, ali poslije noći kad se dogodio obračun policija u uniformama i civilu je stalno prisutna u tom dijelu Zagreba. Ministar je obećao da će svi počinitelji odgovarati kad se dokaže krivnja.

Inače, dan nakon vatrenog okršaja između dvije romske obitelji koji se dogodio u srijedu, pred Osnovnom školom Vukomerec okupilo se petstotinjak roditelja i mještana koji su zatražili da se hitno aktiviraju sve nadležne institucije, ali i da se obitelji koje već godinama stvaraju probleme – odsele.

U školu je jučer stigao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, no okupljeni su ga izviždali te su na njega bacali jaja i vrijeđali ga uz povike “Evo ti tvojih birača!” Bandić se zbog toga brzo povukao, no pri odlasku prosvjednici su mu po autu bacali razne predmete i oštetili automobil.

Nakon tog incidenta novinari su ga upitali kako se osjeća na što im je Bandić odgovorio: »Izabrali su krivu metu. Osjećam se odlično, nitko me nikada nije čuvao, niti će me čuvati. Par pijanaca je došlo, krvavih očiju ko dželati, ali mi smo imali kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja. To je sastavni dio posla, mislim da policija nije u potpunosti obavila svoj posao. U pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao kako treba, nigdje u svijetu se ne može dogoditi da gradonačelnik glavnog grada dođe, a da nije osiguran na takvom mjestu. Pitajte policiju gdje je bila i što je radila«.

No poručio je ipak kako je sve u redu. »To su bili obični pijanci, niškoristi. Hrabri su kad se napiju i kad su u čoporu. Nitko se neće iseljavati, nego će oni koji su napravili izgrede odgovarati. Molim vas da ne radimo cirkus oko grada. Grad nije slučaj niti će biti, a ako je netko napravio problem neka odgovara, neka ga policija obradi i privede sudu«, rekao je Bandić.

Zbog vatrenog obračuna u Vukomercu policija je privela više osoba.

I. Vranješ / B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni