Božićni šahovski turnir na Branimircu

Božićni šahovski turnir na Branimircu

(Foto: Dejan Glišić)

Tradicionalni Božićni turnir na zagrebačkom Branimircu, nakon nekoliko godina pauze, održan je u četvrtak 22. prosinca 2022.

Turnirom je opet prikupljana pomoć i božićni dar šahistima u potrebi, a osim sudionika turnira solidarnost s kolegama su iskazale i šahistice i šahisti koji se nisu natjecali na samome turniru, ali su pomogli u nabavi darova.

Turnir je igran brzopoteznim tempom u 9 kola. Pobijedio je Josip Romić sa 7 osvojenih bodova i po dodatnim kriterijima bolji od veterana Vojislava Poljaka. Treće mjesto zauzeo je kadet Leon Đurić ispred Dejana Glišića, oba po 6,5 bodova, dok je peti bio majstorski kandidat Domagoj Glažar sa 6 osvojenih bodova. Najuspješnija šahistica bila je Mira Srebro s 4, a utješnu nagradu za kadete osvojio je Višeslav Botica s 4 osvojena boda.

Poredak na turniru: 1-2. Josip Romić i Vojislav Poljak 7, 3-4. Leon Đurić i Dejan Glišić 6,5, 5. Domagoj Glažar 6, 6-7. Darijan Mišak i Boro Đurić 5, 8-9. Denis Jakupec i Damir Orinčić 4,5, 10-14. Božidar Babić, Mira Srebro, Miroslav Perenčević, Višeslav Botica i Đuro Babić 4, 15. Mijo Kraljević 3,5, 16. Edin Pehadžić 3 i 17. Dejan Đurić 2,5 boda. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni