Božićni koncerti Ansambla LADO

Božićni koncerti Ansambla LADO

Ansambl LADO danas kreće na svoju tradicionalnu božićnu turneju tijekom koje će održati koncerte u Šibeniku, Otočcu, Rijeci, Sv. Ivanu Zelini, Zagrebu i Varaždinu.

Jednosatni božićni program pod nazivom Srićna noć je prispila priredili su umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac i glazbeni voditelj – dirigent Bojan Pogrmilović. Program sadrži 19 glazbenih brojeva u obradi nekih od najpoznatijih glazbenih aranžera – Bože Potočnika, Tomislava Uhlika, Ivice Ivankovića, Dražena Kurilovčana, Joška Ćalete, Dinka Fia, Zorana Jakunića i Branka Ivankovića.

Na repertoaru se nalaze svima dobro poznate hrvatske božićne pjesme kao što su Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago i Radujte se narodi, ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i napjeva koji pripadaju starinskom sloju hrvatske tradicijske i crkvene pučke glazbene prakse. Tako će se čuti poznati i manje poznati božićni napjevi Hrvatskog zagorja, Turopolja, Slavonije, Baranje, Međimurja, Gradišća, Dalmacije i Dubrovnika.

Advent u Ladu

U sklopu manifestacije Advent u Ladu koji se održava u sklopu Adventa u Zagrebu LADO je uvrstio još jedan datum koncerta. Uz već popunjeni termin 18. prosinca, božićni koncert moći će se pogledati i 23. prosinca u dvorani Ansambla LADO na Trgu Republike Hrvatske 6a s početkom u 19 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti putem obrasca objavljenom na bit.ly/Advent_u_Ladu-bozicni-23_12_2021.

Za koncerte koji će se održavati u Ladovoj dvorani bit će potrebno pokazati važeću EU digitalnu COVID potvrdu i identifikacijsku ispravu. Brzi antigenski test moći će se po cijeni od 60 kuna napraviti na punktu u prostorima Ansambla LADO.

Raspored koncerata:

18.12. – Advent u Ladu, Zagreb, 19 sati

17.12. – Sv. Ivan Zelina, Crkva sv. Ivana Krstitelja, 19 sati

20.12. – Zagreb, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati

23.12. – Advent u Ladu, Zagreb, 19 sati


Program koncerta

 1. Veselje ti navješćujem
 2. Dober vam večer, gospodar
 3. Vse tičice lepo poje
 4. Dubrovačka kolenda
 5. Rodilo ti žito i ‘šenica
 6. Rodi se jest Isus
 7. Dvorani neba
 8. Oj Djetešce moje drago
 9. Radujte se narodi
 10. Divica Marija Sinka porodila
 11. Čujete li čobani
 12. Cmreki v snegu spiju
 13. Srićna noć je prispila
 14. Pivanje po vinišku
 15. Tri su kralja ‘idrila
 16. Vu nom kraju svieklom raju
 17. Amo nebeski anđeli
 18. Veseli svet nam pride sim
 19. Zdrav kralj mladi 

VIDEO: https://youtu.be/JIhY5VHze5Y

(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni