Božićne čestitke gradonačelnika i predsjednika Gradske skupštine

Božićne čestitke gradonačelnika i predsjednika Gradske skupštine

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradska skupštine dr. sc. Andrija Mikulić svojim su sugrađanima uputili čestitku u povodu nadolazećih božićnih blagdana.

»Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, od srca vam čestitam Božić, blagdan mira i obiteljskog zajedništva koji u naše domove i u naša srca unosi radost i nadu. Budeći ono najbolje u nama podsjeća nas na važnost solidarnosti s drugima, s nama bliskima i svima koji trebaju našu potporu. Slijedimo riječi pape Franje u povodu 2. svjetskog dana siromašnih i postanimo sredstvo milosrđa za dobrobit drugih!«, stoji u poruci gradonačelnika Milana Bandića.

Gradonačelnik podsjeća kako je Božić blagdan svjetla, vjere i optimizma koji nosi poruke zajedništva, tolerancije i solidarnosti, »a to je put ka društvu u kojem se izazovi rješavaju dijalogom, radom i znanjem«.

»Šireći ozračje razumijevanja i sklada pomaže nam da budemo bolji i da okrenuti budućnosti, svoj dom, grad i zemlju gradimo odgovorno, ustrajno i s ljubavlju. U tome duhu i s tim mislima, drage sugrađanke i dragi sugrađani, čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće i radosti u novoj 2019. godini!«, poručuje gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Gradske skupštine prisjetio se poginulih hrvatskih branitelja.

»U božićne dane prisjećamo se onih koji su zaslužni što živimo u slobodi, osobito poginulih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, prisjećamo se i siromašnih i bolesnih, onih koji nemaju doma, žalosnih i osamljenih. Ne bismo ih smjeli zaboraviti ni tijekom cijele godine. Pružimo im ruku zajedništva. Kada nam je teško, vjerujmo da u zajedništvu s Bogom nikada nismo prepušteni sami sebi«, navodi Mikulić.

Dodaje kako je blagdan rođenja Isusa Krista, sina Božjega, blagdan radosti i mira, ljubavi i optimizma pa želi i da ga građani Zagreba provedu u tom duhu i provedu.

»Neka vas, uz molitve i pjesme, dotakne božićni duh i obnovivši vam najdraže uspomene, potakne na dar ljubavi prema bližnjima, prema našem Zagrebu i prema domovini Hrvatskoj. Dragim sugrađankama i sugrađanima i svim ljudima dobre volje, u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i u svoje osobno, od srca želim čestit Božić i sretnu i uspješnu novu 2019. godinu«, zaključuje se u poruci Andrije Mikulića. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni