Božićna bajka u Muzeju vlakića

Božićna bajka u Muzeju vlakića

Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama s novim sadržajima za velike i male ljubitelje vlakova

I počinje – najljepše blagdansko doba u godini!

I počinje – najljepši Adventski sajam u Europi!

I počinje – velika Božićna bajka u Muzeju vlakića Backo Mini Express!

Muzej vlakića, koji sadržaja ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, već petu godinu zaredom sudjeluje u Adventu u Zagrebu. Tim povodom u Gundulićevoj 5 su pripremljeni novi blagdanski sadržaji za velike i male posjeditelje, čime je ovaj ionako prepoznatljiv i popularan turistički sadržaja najljepšeg adventskog sajma u Europi još dobio na atraktivnosti.

Ovog Adventa maketom se uz vlakove kreću mnogobrojni mini automobili, autobusi, kamioni, ali i pješaci koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno u blagdansku dekoraciju, ozračje i sadržaje kako i dolikuje Adventu.

»Muzejom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150. Potrudili smo se proširiti naš prostor u odnosu na prošlogodišnji Advent tako da ćemo imati više od 1.500 tračnica na više od 350 četvornih metara prostora. Od sadržaja koje smo premijerno pripremili svakako je postavljeno „srce Zagreba“ – znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa odnosno najljepšeg božićnog sajma u Europi, sa svim svojim sadržajima, a na maketi ćemo održavati i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić«, najavio je novitete u povodu ovogodišnjeg Adventa Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Najpopularniji sadržaj na maketi su Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

»Tu je naravno vrlo popularno svim posjetiteljima Muzeja vlakića i naše mini – klizalište na Tomislavovom trgu koje je ove godine prošireno s brojnim sadržajima te ozračjem Adventa. Kao i prošle godine i ove smo sezone na klizalište „doveli“ brojne klizače, ali i promatrače. Maketa je ove godine bogatija i za poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu«, pojasnio je maketar Antun Urbić Backo. 

Sve male i velike ljubitelje vlakova pozvao je da posjete adresu Gundulićeva 4 u Zagrebu od ponedjeljka do petka od 12 do 21 sat, a subotu i nedjelju od 10 do 21 sat, tijekom najljepšeg božićnog sajma i provjere blagdanske sadržaje Muzeja vlakića ovog Adventa u Zagrebu.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni