Božićna bajka u Muzeju vlakića

Božićna bajka u Muzeju vlakića

Kao i prethodnih godina imaju popularno klizalište na Tomislavcu i žičaru na Sljemenu, ali i obilje premijera

(Foto: Muzej vlakića Backo Mini Express)

Osmu godinu zaredom marljivi maketari i stručnjaci za izradu minijatura koji djeluju pri Muzeju vlakića Backo Mini Express pripremaju mnoge organizacijske i sadržajne izvedbe na najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe.

Velika Božićna bajka Muzeja vlakića Backo Mini Express na adresi Gundulićeva 4, trajat će od ponedjeljka, 28. studenoga do 7. siječnja 2023. godine.

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe (te najveću u ovom dijelu Starog kontinenta), jedan je do sada najposjećenijih sadržaja Adventa u Zagrebu. I ove godine pripremili su nove i premijerne sadržaje vezane uz Zagreb, Advent i svoju Božićnu bajku u muzeju.

Pripremljeno je obilje blagdanskih turističkih rariteta, a Muzejom će voziti više kompozicija nego ikad, njih čak 150 na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora. Muzejskim tračnicama vozit će posebno dekorirani vlak za Advent u Zagrebu.

Sniježni ugođaj

»„Obukli smo“ naš muzej u dodatno adventsko ruho – prigodne dekoracije i božićnu glazbu. Posebice u maketarskom „srcu Zagreba“ – gdje je postavljeno naše klizalište na Tomislavcu, zajedno s klizačima, ali i svom pratećom ponudom, kao što je i na onom stvarnom klizalištu. S obzirom na to da se maketa prostire na dvije etaže, u funkciji je i naš posebni lift. Lift vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu. Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat ćemo i FIS utrku koju voze naši najbolji alpski skijaši«, najavio je u povodu ovogodišnjeg Adventa Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Velike i male adventske goste primat će u djelatnom vremenu svakog radnog dana od 13 do 21 sat. Za blagdane u ovom dijelu godine će biti zatvoreni.

Osmo po redu sudjelovanje Muzeja vlakića Backo Mini Express u projektu Advent Zagreb iznova se odvija u partnerstvu i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. I ovog Adventa, maketom se kreću, uz vlakove, brojni mini automobili (koje pokreće indukcijska struja), autobusi, kamioni, ali i pješaci, što imaju samo još dvije makete u Europi.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na čak tri posebno postavljene sadržajne cjeline. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni