Božić starog Zagreba u Klovićevim dvorima

Božić starog Zagreba u Klovićevim dvorima

Uz izložbu starina koja će dočarati sjaj građanskog Zagreba iz prošlosti u prostorima Galerije odvijat će se i bogat popratni program koji započinje 12. prosinca u podne kićenjem božićnog drvca

Galerija Klovićevi dvori na novi će, a zapravo stari način, otvoriti svoja vrata vjernim posjetiteljima od kojih se neki još sjećaju ugodnih trenutaka provedenih u njoj, u prosincu na sajmovima antikviteta koje organiziraju od kraja devedesetih.

Uz sajam antikviteta u vrijeme Adventa progovorit će o blagovanju u starom Zagrebu kroz priče o starim stvarima, recepte tradicionalnih kolača iz požutjelih stranica biskupskog sladopeka, bit će tu i božićnih pjesama i napjeva, te radosnih božićnih kuglica koje će se izrađivati tradicionalnom tehnikom puhanja.

Nema Božića bez jaslica i igračaka pa će i njih, ali one iz prošlosti, uključiti u događanje. U vrijeme Božića svi jedva čekaju božićne filmove, obiteljske i tople, sa sretnim završetkom koji obećava bolje sutra, pa će i toga biti uz puno glazbe, vruće kuhano vino, toplu čokoladu i dekice.

Galerija Klovićevi dvori u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba u predblagdansko vrijeme adventa svojim sugrađanima i posjetiteljima grada Zagreba priređuje manifestaciju ”Božić starog Zagreba” u razdoblju od 12. do 24. prosinca. Uz izložbu starina koja će dočarati sjaj građanskog Zagreba iz prošlosti u prostorima Galerije odvijat će se i bogat popratni program koji započinje 12. prosinca u podne kićenjem božićnog drvca u atriju Galerije uz izvođenje božićnih pjesama. Uz to otvara se izložba ”Božićne jaslice Etnografskog muzeja u Zagrebu”, te starih razglednica grada Zagreba i tradicijskih igračaka.

Zagreb je oduvijek bio grad ljubitelja umjetnosti i starina stoga se pozivaju svi da dođu i uživaju u blagdanskom ozračju u srcu Gornjega grada. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni