Kardinal Bozanić čestitao pravoslavni Božić

Kardinal Bozanić čestitao pravoslavni Božić

»Episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima od srca čestitam svetkovinu Rođenja Gospodinova i želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2015. godinu«, poručio je Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju u kojem mu je zahvalio na ljubaznim čestitkama i dobrim željama prigodom Božića i Nove godine.

»Vama, Vašim prosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima od srca čestitam svetkovinu Rođenja Gospodinova i želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2015. godinu«, poručuje Bozanić i dodaje: »Riječ tijelom postade i nastani se među nama« (Iv 1,14).

»Promatrajući Spasitelja u jaslama koji svoje ruke pruža prema svakome od nas i poziva nas k sebi, spoznajemo i susrećemo samu Božju ljubav. Ljubav je to onoga koji se učinio siromašnim kako bismo mi postali bogati, onoga koji je postao jednim od nas kako bi nas učinio djecom Božjom. Stoga se svi radujmo i zahvaljujmo Spasitelju koji i danas dolazi tražiti prikladan stan u našim srcima«, nastavlja se u Bozanićevoj poruci u kojoj je patrijarhu Ireneju zaželio da ga Gospodin nadahnjuje u pastirskoj službi.

Nadbiskup Bozanić je »prigodom svetkovine Rođenja našega Gospodina te želim Božjim blagoslovom i mirom ispunjenu 2015. godinu« čestitku uputio i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, kojem je također zahvalio na njegovim ljubaznim čestitkama koje mu je uputio prigodom Božića i Nove 2015. godine.

»Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i vjernicima, upućujem iskrene čestitke prigodom svetkovine Rođenja našega Gospodina te želim Božjim blagoslovom i mirom ispunjenu 2015. godinu. Božja dobrota koja se očitovala rođenjem Gospodina našega Isusa Krista, neka Vam pomogne i blagoslovi Vašu pastirsku službu na duhovnu dobrobit vjernika. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja«, zaključuje se u čestitki. (zg-magazin)