Boysi donirali novac za kupnju medicinskog uređaja za nedonoščad

Boysi donirali novac za kupnju medicinskog uređaja za nedonoščad

Klub roditelja nedonoščadi Palčići danas je Odjelu neonatologije KB-a Sveti Duh donirao uređaj za neinvazivnu ventilaciju vrijedan 122.300 kuna.

Novac za nabavku medicinskog uređaja Klub je prikupio s navijačima Dinama, Bad Blue Boysima, u sklopu humanitarne akcije „Palčići za Hrvatsku”.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići Željka Vučko je podsjetila da je ova akcija potekla od akcije „Vratimo Palčiće u Petrovu”, koja je pokrenuta na dan potresa u Zagrebu u ožujku prošle godine.

Ravnatelj KB-a Sveti Duh prof. dr. Mladen Bušić zahvalio je na donaciji istaknuvši kako je ideja o osnivanju Udruge Palčići potekla od djelatnika bolnice.

„Ideja o Udruzi se rodila zbog njihovih životnih okolnosti te su svoje priče podijelili s Hrvatskom kroz akcije kojima su pomogli cijelom zdravstvenom sustavu”, rekao je Bušić. Naglasio je da je ovaj uređaj već treća donacija Udruge KB-u Sveti duh.

Voditeljica Odjela neonatologije dr. Rebeka Ribičić kazala je da se oko 10 % djece rađa se kao nedonoščad te zbog toga imaju određeni stupanj nerazvijenosti pluća.

“Ovaj uređaj će pomoći malim borcima da brže svladaju teškoće s disanjem i počnu samostalno disati”, pojasnila je.

Predstojnik Klinike za ginekologiju doc. dr. Alan Šerman je istaknuo da će moderni uređaj pomoći u liječenju i skrbi za najugroženiju populaciju.

Osim ove donacije, dva vrijedna medicinska uređaja će do kraja tjedna dobiti Opća bolnice Zadar Opća bolnica Dubrovnik.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni