Boysi 30 godina uz Modre

Boysi 30 godina uz Modre

Pobjedu na Poljudu u ime momčadi navijačima je posvetio kapetan Modrih Domagoj Antolić

 U četvrtak, 17. ožujka, Dinamova navijačka skupina Bad Blue Boys obilježava 30 godina postojanja, a iz GNK Dinama su im tomprilikom uputili čestitku za njihov jubilarni rođendan.

»Modri će dati sve od sebe da im, kao i svima kojima je plava boja u srcu, i ove godine čestitaju duplom krunom i novim trofejima, a za početak vjerujemo da im je momčad dala lijepi poklon sinoć u Splitu. U nedjelju idemo po novi poklon i još jedan korak prema obrani naslova…«, stoji u poruci Kluba.

Premda je NK Dinamo kroz povijest oduvijek imao čitavu »vojsku« navijača prva organizirana navijačka grupa pojavila se tek 80-ih godina. Kao datum osnivanja Bad Blue Boysa vodi se 17. ožujak 1986. godine. Naziv je inspiriran tada vrlo popularnim filomom Bad Boys sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi.

Bad Blue Boysi za svoju maskotu ističu engleskog buldoga, a za himnu su prihvatili pjesmu Dinamo ja volim grupe Pips, Chips & Videoclips. Ujedinjeni su u dvije navijačke udruge: Udrugu navijača Dinama koja svoje prostorije ima u Draškovićevoj ulici broj 23 u Zagrebu i Klub navijača Bad Blue Boys koji svoje prostorije ima u Zvonimirovoj ulici broj 41 u Zagrebu.

Najvatreniji Boysi Dinamo bodre sa maksimirskog Sjevera, dok se stariji navijači okupljaju na istočnoj tribini stadioina.

Kako prenosi Wikipedija, inicijator davanja imena je Tonći Prlac, u Torcidi poznat kao Prle koji je predložio naziv “Bad Boys”, prema spomenutom filmu, sa time su se složili i Ivica Cindrić-Ićo poznat kao Ićo-Purger, navijač i Dinama i Hajduka, pripadnik Torcide Borislav Jelović, poznat kao Ušo i vođa Dinamovih navijaća Sandro Dujmušić s Britanskog trga u Zagrebu, koji se sa skupinom Dinamovih navijača nalazio tih dana na Braču i u Splitu družeći se sa spomenutim navijačima Hajduka. Sandro je dodao da bi zbog boje Dinamovog dresa trebalo dodati i riječ »blue«, pa je ova skupina i prozvana Bad Blue Boys. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t