Boysi 30 godina uz Modre

Boysi 30 godina uz Modre

Pobjedu na Poljudu u ime momčadi navijačima je posvetio kapetan Modrih Domagoj Antolić

 U četvrtak, 17. ožujka, Dinamova navijačka skupina Bad Blue Boys obilježava 30 godina postojanja, a iz GNK Dinama su im tomprilikom uputili čestitku za njihov jubilarni rođendan.

»Modri će dati sve od sebe da im, kao i svima kojima je plava boja u srcu, i ove godine čestitaju duplom krunom i novim trofejima, a za početak vjerujemo da im je momčad dala lijepi poklon sinoć u Splitu. U nedjelju idemo po novi poklon i još jedan korak prema obrani naslova…«, stoji u poruci Kluba.

Premda je NK Dinamo kroz povijest oduvijek imao čitavu »vojsku« navijača prva organizirana navijačka grupa pojavila se tek 80-ih godina. Kao datum osnivanja Bad Blue Boysa vodi se 17. ožujak 1986. godine. Naziv je inspiriran tada vrlo popularnim filomom Bad Boys sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi.

Bad Blue Boysi za svoju maskotu ističu engleskog buldoga, a za himnu su prihvatili pjesmu Dinamo ja volim grupe Pips, Chips & Videoclips. Ujedinjeni su u dvije navijačke udruge: Udrugu navijača Dinama koja svoje prostorije ima u Draškovićevoj ulici broj 23 u Zagrebu i Klub navijača Bad Blue Boys koji svoje prostorije ima u Zvonimirovoj ulici broj 41 u Zagrebu.

Najvatreniji Boysi Dinamo bodre sa maksimirskog Sjevera, dok se stariji navijači okupljaju na istočnoj tribini stadioina.

Kako prenosi Wikipedija, inicijator davanja imena je Tonći Prlac, u Torcidi poznat kao Prle koji je predložio naziv “Bad Boys”, prema spomenutom filmu, sa time su se složili i Ivica Cindrić-Ićo poznat kao Ićo-Purger, navijač i Dinama i Hajduka, pripadnik Torcide Borislav Jelović, poznat kao Ušo i vođa Dinamovih navijaća Sandro Dujmušić s Britanskog trga u Zagrebu, koji se sa skupinom Dinamovih navijača nalazio tih dana na Braču i u Splitu družeći se sa spomenutim navijačima Hajduka. Sandro je dodao da bi zbog boje Dinamovog dresa trebalo dodati i riječ »blue«, pa je ova skupina i prozvana Bad Blue Boys. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni