“Bosnom hodim” – izložba fotografija Envera Palalića

“Bosnom hodim” – izložba fotografija Envera Palalića

(Foto: Enver Palalić)

U dvorani Bošnjačke nacionalne zajednice, Ilica 54, danas će u 19 sati biti otvorena izložba fotografija »Bosnom hodim« autora Envera Palalića. Ovom izložbom Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju obilježava Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Autor izložbe započeo je 2016. godine izlagati fotografije iz serijala »Bosnom hodim« i ovo je treća izložba iz tog serijala. Osim izloženih fotografija bit će prikazana video projekcija fotografija s prethodnih izložbi.

Izložba će ostati otvorena do kraja ovog mjeseca, a razgledati se može tijekom radnog tjedna od 10 do 15 sati.

U Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba podsjećaju kako je 29. veljače i 1. ožujka 1992. godine u Bosni i Hercegovini je održan referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Većina tamošnjeg stanovništva izjasnila se tada za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana. Prema statističkim podacima, na referendum je izašlo 64,31 % građana s pravom glasa, a za nezavisnost Bosne i Hercegovine glasalo je 99,44 %.

Zemlje članice Europske zajednice su 6. travnja/aprila 1992. godine, a dan kasnije i Sjedinjene Američke Države priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu i suverenu državu.

Skupština Republike Bosne i Hercegovine donijela je 28. veljače 1995. godine odluku kojom je 1. ožujka proglašen Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni