Bošnjak reizabran u Izvršni odbor Europske boksačke konfederacije

Bošnjak reizabran u Izvršni odbor Europske boksačke konfederacije

(Bono Bošnjak, treći slijeva)

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bono Bošnjak, osvojio je je danas drugi zaredom četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru Europske boksačke konfederacije (EUBC). Bošnjek je danas na izbornom Kongresu EUBC-a u Moskvi, s najvećim brojem glasova (26 od 38 prisutnih) izabran među čelnike boksa Starog kontinenta, na čemu mu je, među ostalima, čestitao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

»Ovo je samo dokaz našeg predanog rada i ugleda koji imamo u Europi i Svijetu. Izuzetno sam zadovoljan sa ovim rezultatom koji je nastavak uspješne politike koju Hrvatska vodi u našoj plemenitoj vještini«, izjavio je Bošnjak u Rusiji uz kojeg su na kongresu Dopredsjednik Mladen Mikolčević i savjetnik Jurica Runtić.

Kongres u Moskvi pokazao je da je Europska boksačka obitelj prilično složna te je dvodnevno zasjedanje donijelo pozitivnu atmosferu uoči početka kvalifikacija za Olimpijske igre. Upravo će ovdje Hrvatska imati priliku kvalificirati boksače na Igre u Tokiju te možebitno ponavljanje uspjeha, osvajanja olimpijske medalje.

Iz HBS-a poručuju kako je višegodišnji uspješan rad u Hrvatskoj i svijetu podigao je boks u Lijepoj Našoj na visoke grane. Uz pregršt medalja koje osvajaju natjecatelji na Svjetskim i Europskim prvenstvima te međunarodnim turnirima i jako vodstvo koje je posljednjih godina osiguralo niz kvalitetnih projekata, od sudjelovanja u Svjetskoj boksačkoj ligi, otvaranja Zagrebačkog boksačkog centra do Škole boksa HBS-a koje vode proslavljeni boksači Mavrović i Preskar, drugi mandat Bošnjaka potvrda je dobrog pravca i na međunarodnom planu, zaključili su u HBS-u. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni