Bošnjak do olimpijske bronce u para snowboardu!

Bošnjak do olimpijske bronce u para snowboardu!

(FOTO: Damir Senčar, HINA)

»Ovaj uspijeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači«, izjavio je Bošnjak po završetku natjecanja

Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak donio je Hrvatskoj prvu medalju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu, on je u petak, sedmog dana natjecanja, osvojio broncu u snowboardu, u disciplini banked slalom.

Bruno Bošnjak ostvario je povijesni uspjeh Hrvatske na Zimskim paraolimpijskim igrama osvojivši brončanu medalju u snowboardu, discipline banked slaloma.

Bošnjak je u drugoj vožnji s vremenom od 54.08 sekunda osigurao broncu. Novi paraolimpijski pobjednik je Amerikanac Noah Elliott s vremenom od 51.90 sekunda, a srebro je osvojio još jedan Amerikanac Mike Schultz s vremenom od 53.42 sekunda.

Bruno je odlično krenuo u prvoj vožnji, kada je zauzimao 3. mjesto s vremenom od 57.23, za koju je izjavio “Prva vožnja je bila dosta ok. Treći sam. Vidim da ima još dosta potencijala da ubrzam. Sada imam još manje pritiska s tim rezultatom prve vožnje. Staza je užasno ledena. Jučer je padala kiša, a noća je bio minus baš je led, led. Ali, nije mi tako bed iako sam par puta na stazi zaplesao”.

U drugoj vožnji Bruno je bio još brži. S vremenom 54.08 ostvario je drugo vrijeme natjecanja. “U prvoj vožnji dobio sam samopouzdanje, više sam se posvetio liniji i gledao gdje mogu ubrzati. Ovog puta išao sam na sve ili ništa. Prošlo je. Dobro je bilo i vjerujem da bih mogao još malo poboljšati rezultat.”

U poslijednjoj vožnji Bruno je pao, a Amerikanac Schultz ga je pretekao za 0.66 sekunda.

“Presretan sam što sam se upisao u povijest Hrvatskih nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama osvajanjem prvog odličja za moju Domovinu. Ovaj uspijeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Mislim da je ovo samo početak i vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači” izjavio je Bošnjak neposredno po završetku natjecanja.

Snimku nastupa osvajača brončane medalje možete vidjeti na  Drugom programu HRT-a, u petak 16. 3. 2018. u 16:42 sati.  (Hina/HPO/ZG-magazin)