Borovje dobilo Gradski vrt

Borovje dobilo Gradski vrt

Zelena oaza Gradskog vrta Borovje uređena je u sklopu nacionalnog projekta Urbani vrtovi u kojem sudjeluju Grad Zagreb, 24 sata u Radio Kaj. 

Zagreb je od jučer bogatiji za još jedan Gradski vrt. Ovoga puta akcija se nastavila u zagrebačkom kvartu Borovje, gdje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio 193 nova ugovora o korištenju vrtnih parcela sugrađanima s Pešćenice, koji su se javili na javni poziv. Dodijeljene su i nagrade vlasnicima najljepših gredica svih 10 Gradskih vrtova.

Zelena oaza Gradskog vrta Borovje uređena je u sklopu nacionalnog projekta Urbani vrtovi u kojem sudjeluju Grad Zagreb, 24 sata u Radio Kaj. Sponzori ovog projekta su Pevec, Zagrebačka pivovara, Toyota, PBZ, Šafram, Samoborka, Eko taxi i mesna industrija Ravlić.

Na kraju jučerašnje akcije predstavila se i edukativna re-use radionica Matije Kasner Sklepaj.me, koja je uz pomoć likovnih umjetnika Nikoline Ivezić i Petra Hranuellija prezentirala kako napraviti i oslikati vrtni namještaj od paleta.

„Dosad je uređeno ukupno 2000 parcela i idemo dalje s tim kvalitetnim projektom. Sljedeći susret je u Stenjevcu nakon završetka javnog poziva“, rekao je Bandić i pozvao sve prisutne sljedeći tjedan na mahune u njegovom vrtu na Savici.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni