Borongajska tržnica seli na terminal Dubec

Borongajska tržnica seli na terminal Dubec

(Foto: Google Maps)

Borongajska tržnica seli na terminal Dubec, odlučeno je na sjednici Gradske skupštine u četvrtak.

Nova lokacija tržnice bit će sjeverno od autobusnog terminala na okretištu Dubec, omeđena parkiralištem na istočnoj strani, Dubečkom ulicom na sjeveru i pješačkom stazom na zapadnoj strani.

Potpredsjednik Skupštine, Davor Bernardić pozvao je gradske zastupnike da ne podrže takvu odluku rekavši kako SDP ne želi »držati lojtrice« deložaciji tržnice. Nakon toga SDP-ovci su napustili sjednicu, a pridružili su im se zastupnici HNS-a, HSLS-a te nestranački zastupnici Vladimir Ferdelji i Sandra Švaljek.

Ipak, Skupština je sačuvala kvorum s 27 gradskih zastupnika koji su jednoglasno donijeli odluku o preseljnju tržnice.

Usvojena je i odluka o zakupu poslovnog objekta tvrtke Omega software za smještaj predškolske djece u Novom Zagrebu – Istok, naselje Jakuševec. Objekt će za potrebe Dječjeg vrtića Tratinčica biti zakupljen na vrijeme od 10 godina po cijeni od 130.000 kuna bez PDV-a mjesečno.

Odlučeno je i da Škola za klasični balet ostaje na Ilirskog trgu, nakon što je Skupština odbila prijedlog gradonačelnika i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport da presele baletnu školu u privatni prostor u Gračanima s predviđenom najamninom od 100.000 kuna mjesečno. Ustvrdilo se da zakup poslovnog prostora kraj trgovačkog centra Meridijan 16 po tom iznosu nije u najboljem interesu za Grad.

Donošenje odluke o izdavanju novih taksi dozvola odgođeno je za sjednicu koja će se održati 22. rujna ove godine. Postignut je načelni dogovor da će se, bude li točka izglasana, na javni natječaj stavljati dozvole koje se ne koriste, a možda i poništiti dozvole taksistima koji imaju nepodmirenih obaveza prema državi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni