Borna Šercar’s Jazziana Croatica

Borna Šercar’s Jazziana Croatica

(Naslovna fotografija: Jazz sastav Borna Šercar’s Jazziana Croatica, mojekarte.hr)

Jazz sastav Borna Šercar’s Jazziana Croatica nastupit će u srijedu 30. studenoga u 19.30 sati u dvorani CZKIO Susedgrad u sklopu “Koncertne sezone u Susedgradu”.

Sastav je osnovan 2009.godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove “standarde” u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od njihovih ciljeva je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem žive te, kako za sebe kažu, stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski. Na njihovom repertoaru nalaze se orginalne skladbe i obrade nekih poznatih narodnih tema koje susrećemo u klasičnoj glazbi. Primjerice, Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca, Sunčana poljana Blagoja Berse itd.

Jazz sastav Borna Šercar’s Jazziana Croatica čine Borna Šercar na bubnjevima, Vojkan Jocić na saksofonu, Hrvoje Galler na klaviru i Elvis Penava na gitari.

Višestruki su dobitnici Porina, a s njima su dosad surađivali Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ana Lice i Ernie Watts.

Ulaznice za koncert se prodaju po cijeni od 20 kuna u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

(Zg-magazin)