Borna Rendulić potpisao ugovor s NHL klubom

Borna Rendulić potpisao ugovor s NHL klubom

Mladi 22-godišnji hokejaš svoje je prve utakmice odigrao u KHL Medveščak, a s 15 godina otišao je u Finsku. Tamo je igrao za juniorske momčadi Kiekko U16, Ässät Pori U18 i U20. Svoju prvu profesionalnu utakmicu odigrao je u Zagrebu za Medveščak u sezoni 2010./2011.

Mladi hrvatski hokejaš na ledu Borna Rendulić ovih je dana potpisao dvogodišnji ugovor s NHL klubom Colorado Avalanche. Rendulić je tako postao prvi Hrvat koji je potpisao ugovor s NHL klubom, a da je pritom ponikao iz hrvatske škole hokeja.

Mladi 22-godišnji hokejaš svoje je prve utakmice odigrao u KHL Medveščak, a s 15 godina otišao je u Finsku. Tamo je igrao za juniorske momčadi Kiekko U16, Ässät Pori U18 i U20. Svoju prvu profesionalnu utakmicu odigrao je u Zagrebu za Medveščak u sezoni 2010./2011. U narednoj sezoni 2011./2012. ponovno je otišao u Finsku gdje je nastupio za prvu momčad  Ässäta, a posljednje dvije sezone igrao je za finskog prvoligaša HPK.

Rendulić je član hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu s kojom je osvojio brojne medalje na Svjetskim prvenstvima Divizije II skupina A i B.

(zg-magazin; Foto: www.iihf.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni