Boris Svrtan predložen za ravnatelja Gavelle

Boris Svrtan predložen za ravnatelja Gavelle

Član odbora Tomislav Stojak (HNS) pohvalio je raznovrsnost kulturnog programa u Zagrebu, ali je zamjerio kašnjenje u realizaciji

Odbor za kluturu Gradske skupštine danas je podržao prijedlog da se za ravnatelja Gradskog dramskog kazališta Gavella na četverogodišnji mandat imenuje Boris Svrtan. Njegovo imenovanje predložilo je Kazališno vijeće GDK Gavella u sastavu Sandra Bagarić (predsjednica) te članovi Enes Vejzović, Kostadina Velkovska, Drago Topolovec i Mladen Šoškić. Nakon provedenog javnog natječaja Vijeće je zaključilo da je program rada GDK-a Gavella koji su podnijeli Snježana Banović i Boris Svrtan najprikladniji.

Odbor je ujedno usvojio prijedlog i da se s mjesta v. d. ravnateljice Gavelle razrješi Sonja Kovačić.

Svrtanovo imenovanje još treba biti potvrđeno na sjednici Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak 25. rujna.

Odbor nije prihvatio Prijedlog polugodišnjeg izvršenja proračuna Grada Zagreba. Član odbora Tomislav Stojak (HNS) pohvalio je raznovrsnost kulturnog programa u Zagrebu, ali je zamjerio kašnjenje u realizaciji tih programa. Predsjednika Odbora Ivana Tepeša (HSP-AS) podsjetio je na gradonačelnikovu odluku prema kojoj ravnatelji kulturnih institucija od njega moraju tražiti prethodno odobrenje za svako novo zapošljavanja i angažman vanjskih suradnika. Tepeša je zanimalo koliko se takvom odlukom, koja prema njegovim riječima donosi organizacijske probleme kulturnim ustanova, zapravo uštedjelo.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić odgovorio je kako Ured trenutačno još ne raspolaže konkretnim brojkama, ali da će uštede biti »znatne« i doprinijeti potrebnoj racionalizaciji. Napomenuo je kako ta odluka onemogućava postojanje »spavača« u kulturnim ustanovama, a riječ je o osobama koje su u njima zaposlene, ali ne odrađuju svoj posao jer ravnatelji nisu njima zadovoljni pa angažiraju vanjske suradnike za koje smatraju da mogu bolje odraditi određeni posao. »Takvo što više neće biti moguće, a ravnatelji će (nadležnom uredu op. a.) morati prijaviti osobe s čijim radom nisu zadovoljni. Isto tako, dodao je Lušetić, uvedena je značajna kontrola nad sklapanjem studentskih ugovora, kao i iskorak u utvrđivanju cijene nečijeg rada. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni