Borba za imovinu Vjesnika

Borba za imovinu Vjesnika

U igri su moćnici: osim države koja preko Vjesnika d.d. polaže pravo na 60,96 posto kompleksa, tu je Allegheny Financial koja polaže pravo na 11,94 posto zemljišta i nekretnina da bi Paviću, pak, konkurentska Styria, izdavač Večernjeg lista i 24 sata, tražila 10,89 posto, a otprilike isto toliko – 10,96 posto, Tisak

Kontrolnim ulaskom izaslanstva Fine koje je pregledalo više od 4000 kvadrata aneksa Vjesnika prije skorašnjeg preuzimanja i eventalnog useljenja, prošlog je mjeseca počelo završno komadanje ostataka kompleksa nekadašnjeg novinsko-izdavačkog diva Vjesnika, a sada najvrednije građevinske parcele u središtu grada procijenjene na čak 80 milijuna eura. Kako piše “Objektiv” u toj završnoj epizodi višegodišnjeg rata za 32000 kvadrata u sjeni Vjesnikova nebodera, terena za kojeg već postoje planovi gradnje novog poslovnog centra i ‘šume’ nebodera, sada se samo provodi ‘mirovni sporazum’ i već prije postignut dogovor države i krupnog kapitala preko više moćnih multinacionalnih kompanija – Styrije preko Večernjeg lista, Agrokora Ivice Todorića preko Tiska i Allegheny Financiala (nekada Hypo Alpe Adria Consultantsa) – nekretninske tvrtke posrnulog medijskog tajkuna – s uvlasnika EPH Ninoslava Pavića i njegovih partnera, uključivši i onog skrivenoga u Švicarskoj.

Dakle, u igri su moćnici: osim države koja preko Vjesnika d.d. polaže pravo na 60,96 posto kompleksa, tu je Allegheny Financial koja polaže pravo na 11,94 posto zemljišta i nekretnina da bi Paviću, pak, konkurentska Styria, izdavač Večernjeg lista i 24 sata, tražila 10,89 posto, a otprilike isto toliko – 10,96 posto, Tisak hrvatskog megatajkuna Ivice Todorića. I dok su dvije posljednje korporacije u posljednji trenutak ušle u nekretninski obračun i ‘očistile’ teren na području Vjesnikova kompleksa – Styria je pretprošle godine u srpnju u samo nekoliko dana ispraznila zgradu Večernjeg lista i preselila ga u podstanarstvo kod 24 sata, a Tisak se preselio u novi distributivni centar na Žitnjaku prošlog ljeta – Pavić i njegove tvrtke grčevito se već godinama trude dokazati pravo vlasništva nad dijelom imovine bivšeg Vjesnika. (HND)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni