Boras: Status Hrvatskih studija je neupitan

Boras: Status Hrvatskih studija je neupitan

Svečanom sjednicom Znanstveno-nastavnog vijeća danas je u sveučilišnom kampusu Borongaj obilježeno 27 godina rada Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovoj visokoobrazovnoj i znanstvenoistraživačkoj ustanovi izvode se preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studijski programi iz društvenih i humanističkih znanosti te iz interdisciplinarnih znanstvenih područja.

Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras je istaknuo da je status Hrvatskih studija s programima iz hrvatske filozofije, povijesti, kulture i društva neupitan, a svim je zaposlenicima  poželio još mnogo uspjeha u radu.

»Osobito nam je drago što je upravo u Zagrebu ova zajednica svojim akademskim djelovanjem u svojoj kratkoj povijesti postala prepoznatljiva po vlastitome akademskom dignitetu. Potičući mlade ljude da se bave proučavanjem hrvatskog društva i povijesti, ona dodatno doprinosi višestoljetnoj tradiciji Sveučilišta u Zagrebu koje ove godine slavi 350. rođendan«, naglasila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni