Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu

Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu

(Foto: www.unizg.hr)

Boras je osvojio 54 glasova, a njegov protukandidat Bakić 15 glasova

Članovi Senata Sveučilišta u Zagrebu u petak su izabrali aktualnoga rektora prof. dr. sc. Damira Borasa za rektora Sveučilišta u Zagrebu u narednom mandatnom razdoblju od četiri godine. Boras je izabran na 7. izvanrednoj (izbornoj) sjednici na kojoj je bilo svih 70 izabranih članova Senata.

Nakon tajnoga glasovanja u postupku izbora koji je proveden sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu i izbornim uputama, kandidatu je za pobjedu bila potrebna natpolovična većina ukupnoga broja izabranih članova Senata, odnosno 36 glasova.

U izboru su sudjelovala dva kandidata: prof. dr. Damir Boras s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta i prof. dr. Damir Bakić s Matematičkog odsjeka Prirodoslovno – matematičkog fakulteta. Oni su svoje programe Senatu predstavili 16. veljače 2018. Boras je osvojio 54 glasova, a njegov protukandidat Bakić 15 glasova. Jedan je glasački listić bio nevažeći.

Damir Boras će svoj drugi mandat kao rektor najvećega i najstarijega hrvatskoga sveučilišta započeti s novom obljetničkom 350. akademskom godinom 1. listopada 2018. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni