Bookart spaja ljubav prema knjizi i likovnim umjetnostima

Bookart spaja ljubav prema knjizi i likovnim umjetnostima

Mala škola – radionica koja se bavi umjetnošću knjige, počinje početkom ožujka u umjetničkom ateljeu u Trnskom. Bookart radionica je prilika za sve ljubitelje knjige, pisane riječi, ali i likovnih umjetnosti da nauče nešto novo kroz teoriju i praksu. Ideja je da polaznici radionice dobiju uvid u nastanak gotove umjetničke knjige od njezina početka, odnosno od početne ideje. Jedinstven spoj književnosti, likovnosti i dizajna, otvara velike mogućnosti za istraživanje, igranje, eksperimentiranje i kreiranje.

Radionica traje tri mjeseca, u prva dva mjeseca se uči kroz teorijski i praktični dio kako izraditi knjigu, a u trećem mjesecu se produbljuje znanje o stvaranju knjiga kroz intenzivnije i zahtjevnije zadatke. Cijena jednog mjeseca iznosi 300 kuna. Uz tromjesečnu radionicu, moguće je pohađati i jednodenvne radionice u trajanju od 6 sati, a koje se održavaju subotom. Prva jednodnevna radionica počinje 5. ožujka. Radionice su namijenjene srednjoškolcima, studentima, zaposlenima i starijima. Održavaju se u jutarnjem terminu od 10.30 do 12.30 sati i/ili u večernjem terminu od 19.00 do 21.00, ovisno o dogovoru s polaznicima. Maksimaln broj polaznika u grupi je četiri osobe za tromjesečnu radionicu i šest polaznika za jednodnevne radionice. Voditeljica radionica bit će Ines Frantal, umjetnica knjige.

Prijave i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila companyofbooks@gmail.com

O autorici i voditeljici radionica:

Irena Frantal završila je Akademiju Likovnih Umjetnosti (grafički odjel)  u Zagrebu te specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu (MA Book Arts). Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u svijetu i kod nas: samostalna izložba i otvoreni atelje u veljači 2014. u Galeriji Miroslav Kraljević, grupna izložba u Galeriji VN 2015. Surađuje s umjetnicima na projektima iz umjetnosti knjige. Njene knjige se nalaze u brojnim kolekcijama u Europi. Bookart Sesije vodi od 2013. Zajedno s Martinom Kontošić 2013. godine osvojila je drugu nagradu Dana D za umjetničku knjigu/vodič kroz Zagreb  – Streets, Art and Getting Lost. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni