“Bolnica Sveti Duh treba biti pod ingerencijom države”

“Bolnica Sveti Duh treba biti pod ingerencijom države”

Iz zagrebačkog HSLS-a danas su poručili kako se protive da se četiri Urbanistička plana uređenja stave izvan snage, tvrdeći da je to ishitrena isto kao i pokušaj gradonačelnika Tomislav Tomaševića da bolnica Sveti Duh ostane pod gradska bolnica. iako opterećuje lokalni proračun.

HSLS-ovci podsjećaju kako je Gradska skupština krajem travnja odobrila projekt Jarun Panorama, a glavni je uvjet bio izgradnja vrtića unutar poslovno-stambenog kompleksa.

Donedavno su upravo gradske vlasti uvjeravale da su obvezni ispoštovati prethodno izdane dozvole jer bi zaustavljanje tog projekta moglo Grad Zagreb stajati desetke milijuna eura.

»To je jako loša poruka za buduće strane investitore u Zagrebu, jer ako se mogu stopirati već izdane dozvole onda to sigurno nije zdravo i poticajno okruženje za investiranje«, prokomentirao je gradski zastupnik Kristijan Jelić.

S druge strane, upozorava Jelić, gradonačelnik se grčevito bori da Sveti Duh ostane gradska bolnica za koju se godišnje iz gradskog proračuna izdvaja oko 14 milijuna eura, sve kako bi tamo mogao »kadrovirati«.

Smatra da prenošenje prava upravljanja na Ministarstvo zdravstva, ne bi smjelo biti političko pitanje, već pitanje bolje organizacije zdravstvenog sustava s pacijentom u središtu.

Potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a Alen Lochert osvrnuo se na uklanjanje grafita s gradskih pročelja, poručivši da bi se prvo trebalo krenuti s crtežima u Masarykovoj.

»Ne dovodimo u pitanje vještinu autora, nego znak grafiterima da i dalje oštećuju tuđu imovinu. Kad može gradska vlast, zašto ne bi i oni?«, pita se Lochert.

Ukazao je i na »nered u prometu« budući da još uvijek nije u funkciji tramvajska pruga preko Jadranskog mosta »i neće biti još barem godinu dana«. »Nered je i u biciklističkom prometu koji je postao opasan za pješake«, dodao je.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni