Bolnica Sveti Duh dobiva podzemnu garažu s 477 parkirališnih mjesta

Bolnica Sveti Duh dobiva podzemnu garažu s 477 parkirališnih mjesta

»Često ću dolaziti ovdje na gradilište s obzirom da će radovi trajati dvije godine«, poručio je gradonačelnik Milan Bandić. Vrijednost projekta s opremom je oko 142 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je položio kamen temeljac za dogradnju Dnevne bolnice s podzemnom garažom Kliničke bolnice Sveti Duh.

Riječ je o projektu koji obuhvaća gradnju objekta Dnevne bolnice s dvije podrumske, dvije pretežno ukopane i tri nadzemne etaže, i izgradnju podzemne garaže koja će imati 477 parkirališnih mjesta. Vrijednost radova iznosi 125 milijuna kuna, a za opremu je predviđeno još 17 milijuna kuna.

»Često ću dolaziti ovdje na gradilište s obzirom da će radovi trajati dvije godine«, poručio je gradonačelnik istaknuvši kako će Zagreb nakon toga imati najmoderniju Dnevnu bolnicu s kojom će podignuti kapacitet i standard zdravlja.

Također, gradonačelnik je uputio poruku državnom vrhu kako zajedno trebaju riješiti pitanje Imunološkog zavoda, te kako Zagrebu treba nova dječja bolnica i moderan hospicij.

Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh je zahvalio gradonačelniku na iznimnoj potpori koju svakodnevno daje i što im omogućava da se razvijaju i prerastu iz Opće bolnice u Kliničku bolnicu Sveti Duh.

Fedor Dorčić, izaslanik premijera Vlade Republike Hrvatske i ministra zdravstva, je zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta a posebno svim zdravstvenim djelatnicima ove i drugih bolnica, koji svakodnevno pružaju najbolju skrb svim hrvatskim osiguranicima. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni