Bolnica Sveti Duh dobila najmoderniju ginekološku salu u regiji

Bolnica Sveti Duh dobila najmoderniju ginekološku salu u regiji

(Foto: Zagreb.hr)

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh u srijedu je otvorena moderna i vrhunski opremljena integrirana operacijska sala Klinike za ginekologiju i porodništvo namijenjena prvenstveno minimalno invazivnoj kirurgiji. No u njoj će se raditi i dijagnostičko-terapijski te kirurški postupci, uključujući i pobačaje koji su od listopada na zahtjev dostupni u toj bolnici.

Salu je otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec koja je pritom istaknula kako je vrijednost ove investicije oko 5 milijuna kuna. Od toga je 3,7 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, dok ostatak pokriva bolnica.

Predstojnik Klinike za ginekologiju prof. dr. Ratko Matijević istaknuo je da je to jedinstvena sala, ne samo u Hrvatskoj nego i u okolnim zemljama.

„Ova investicija znači dvije stvari. Prvo – najmoderniju laparoskopsku opremu, znači opremu za minimalno invazivnu kirurgiju, koja nam pomaže da što lakše, točnije i preciznije operiramo. Drugo – integrirana sala znači da su ujedinjene sve komande na jednom mjestu te nema nepotrebnog gubitka vremena u npr. spajanju opreme, već se kirurg u potpunosti može posvetiti operaciji“, objasnio je Matijević.

„Ovdje smo drugi put u mjesec dana, čime skrećemo pozornost javnosti na važne investicije u KB Sveti Duh“, izjavila je Danijela Dolenec te najavila plan investicija u sljedećoj godini. Za Centar za planiranje obitelji namijenjeno je 2 milijuna kuna, očekuje se završetak radova na Zavodu za mikrobiologiju, a počinju i opsežni radovi na sanaciji zgrade bolnice uslijed štete od potresa, vrijedni preko 300 milijuna kuna. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni