Boksači juniori na SP u Rusiji dobili solidan ždrijeb

Boksači juniori na SP u Rusiji dobili solidan ždrijeb

Reprezentativce je ispratio i zlatni Europljanin Filip Hrgović

Pucnjem topa na Tvrđavi Petra i Pavla u Rusiji u petak je svečano započelo Svjetsko prvenstvo za juniore u boksu. Među 57 zemalja i rekordnih 370 boksača, Hrvatsku u Petrogradu predstavlja šest juniora, koji su danas saznali i svoj ždrijeb.

Prvi će u ring u nedjelju Ivan Šegrt (66 kg, BK Sesvete) sa Francuzem Milanom Pratom. Ukoliko ga pobijedi čeka ga bolji iz dvoboja Azerbajdžan i Litva u borbi za ulazak u četvrtfinale. Antonio Tkalčić (60 kg, BK Koprivnica) slobodan je prvo kolo. Koprivničanin čeka ponedjeljak i pobjednika dvoboja Armenca Astoyana i Škota Stuarta. I četvorica ostalih su slobodni prvo kolo i do medalje im trebaju dvije pobjede. Mladen Sobjeslavski (70 kg, BK Leonardo) čeka ponedjeljak i pobjednika između Nijemca Galeryaza i Uzbekistanca Saidkhonova koji je ovogodišnji Prvak Azije.

Matej Uremović (75 kg, BK Rijeka) čeka utorak i pobjednika između Viceprvaka Atije Kirgistanca Chatkalbekova i Rumunja Biroa dvostrukog finalistu Europskog prvenstva, koji je lani u Anapi na EP eliminirao drugog Riječana Lea Cvetkovića. Ivan Šteko (80 kg, BK Pula) čeka pobjednika dvoboja Amerikanca Andersona i Norvežanina Shamilova brončanog ovogodišnjeg Europljanina što je ostvario u nižoj kategoriji. Tada je u Ukrajini u prvom kolu pobijedio našeg Domenkuša. Josip Biletić (+80 kg, BK Zadar) čeka boljeg između Prvaka Azije Uzbekistanca Rorimsha i Talijana Pugliara.

»Solidan ždrijeb. Čak petorica naših momaka slobodni su prvo kolo što je odlično. Vjerujem da bi mogli ovdje napraviti velik rezultat«, izjavio je izbornik juniorske reprezentacije Dragan Vidaić, uz kojeg su u Rusiji treneri Hasan Yousef i Pavlica Šteko. Recimo da je na prvenstvu jedan od službenih liječnika i naš dr. Zdenko Mitar.

Borbe uživo možete pratiti putem interneta na: http://stpetersburgboxing.org/online/. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni