Bohanec-Vidović nominirana za Zagrepčanku godine

Bohanec-Vidović nominirana za Zagrepčanku godine

(Foto: Božidar Bebek)

Ona je gotovo svima ostala upamćena po nezaboravnoj ulozi Ane Šafranek, u remek djelu hrvatske kinematografije, filmu »Tko pjeva zlo ne misli« Kreše Golika

Na sjednici Odbora za javna priznanja u Gradskoj skupštini u srijedu je usvojeno 17 prijedloga za Nagradu Grada Zagreba, a usvojena je i nominacija glumice Mirjane Bohanec-Vidović za Zagrepčanku godine te je takav prijedlog upućen Skupštini na usvajanje. Ona je gotovo svima ostala upamćena po nezaboravnoj ulozi Ane Šafranek, u remek djelu hrvatske kinematografije, filmu Tko pjeva, zlo ne misli Kreše Golika.

Bohanec-Vidović i Relja Bašić (Iz privatne arhive M. Bohanec-Vidović)

Spomenimo da je 15 prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba stiglo od gradskih zastupnika dok su prijedlozi da se ona dodijeli Holdingovoj podružnici Vodoopskrba i odvodnja te zlatnom paraolimpijcu – skijašu Dinu Sokoloviću došli izvana.

Čelnik spomenutog odbora, ujedno i predsjednik Skupštine Andrija Mikulić kazao je kako se nada da će ove odluke biti i usvojene na sjednici krajem travnja.

»Nagrade će biti podijeljene na Dan Grada Zagreba, a nagrađene ću prije ili poslije dodjela osobno primiti jer su to ljudi koji takav prijem zaslužuju«, rekao je Mikulić.

Osim spomenutog, na dnevnom redu spomenutog odbora utvrđen je prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba, kojega je spomenutom gradskom tijelu uputio zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska – Progresivni savez. On je kazao kako mu je drago što je predsjednik Andrija Mikulić prihvatio spomenutu inicijativu te da su na radnoj skupini o određenim kriterijima temeljem kojeg se daje novac za sponzorstva. Kaže kako je zadovoljan što je spomenuti prijedlog jednoglasno usvojen te je taj prijedlog upućen prema Skupštini.

Pritom je rekao: »Više se za sponzorstva neće moći prijaviti one pravne osobe koje imaju bilo kakva dugovanja prema Gradu, bilo da su dužni Holdingu ili nekim njezinim podružnicama«.

Zaključio je kako to jedan napredak koji je bilo potrebno ostvariti te da je to usvojeno upravo na njegovu inicijativu.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni