Bogdan Božinović – pobjednik šahovskog turnira “U planine!”

Bogdan Božinović – pobjednik šahovskog turnira “U planine!”

Tradicionalni turnir Šahovskog kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” iz Zagreba kojim se šahovske prijatelje i osobe s dišnim problemima poziva da tijekom vrućih ljetnih dana spas potraže na svježem i čistom planinskom zraku vrhova Medvednice, održan je na zagrebačkom Branimircu 23. srpnja.

Turnirom se ujedno upozorava na početak cvjetanja ambrozije, visokoalergene i invazivne biljke čija pelud zadaje velike zdravstvene probleme kako alergičnim osobama tako cijelom zdravstvenom sustavu i društvu. I opet, mnoge će alergične osobe spas od ambrozije potražiti upravo na vrhovima Medvednice.

Šahovski klub Aer s prijateljima će organizirati izlete i šahovske turnire na destinacijama s čistim planinskim zrakom, ali uz nužan oprez! Nakon nedavnih olujnih neprilika u šumama je mnogo oštećenih stabala ili velikih grana koje se mogu srušiti, pa će ovogodišnje rute kretanja izletnika biti prilagođene i usmjerene na sigurne destinacije.

Šahovski turnir “U planine!” odigran je brzopoteznim tempom i švicarskim sustavom sparivanja u 9 kola. Uvjerljivo je pobijedio majstor FIDE Bogdan Božinović s 8 osvojenih bodova. Drugo mjesto zauzeo je majstorski kandidat Domagoj Glažar sa 7 bodova i boljim dodatnim kriterijima od trećeplasiranog Branislava Roške. Najuspješniji kadet na turniru bio je Mihael Ratkajec, a najuspješnija šahistica Mira Srebro.

Poredak na turniru: 1. Bogdan Božinović 8, 2-3. Domagoj Glažar i Branislav Roška 7, 4. Dejan Glišić 5,5, 5-7. Željko Galić, Vladimir Hrešć i Mihael Ratkajec 5, 8-11. Patrik Klapač, Božidar Babić, Aleksandar Vukić i Krešimir Benamatić 4,5, 12. Filip Apostolovski 4, 13-15. Darko Mikec, Milan Tušek i Vojislav Poljak 3,5, 16. Mira Srebro 3, 17. Đuro Babić 2 i 18. Matija Čubrilo 1 bod.

Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni