Bogata kulturna jesen u Zagrebu

Bogata kulturna jesen u Zagrebu

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zagrebačka filharmonija sutra premijero izvodi Wild Symphony Dana Browna, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije Gradskog ureda za kulturu, održanoj u Muzeju suvremene umjetnosti.

S obzirom na to, ali i na činjenicu da su otvoreni značajni filmski festivali – Animafest i ZagrebDox te da je u Klovićevim dvorima otvorena je izložba posvećena „Ars et Virtus Hrvatska-Mađarska. 800 godina zajedničke kulturne baštine“, zaključeno je da unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji Zagreb »živi bogatu kulturnu jesen«.

Pročelnica Ureda Milane Vuković Runjić podsjetila je na nedavno otvorenje muzejske čuvaonice Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u Petruševcu što je nazvala još jednim značajnim događajem za kulturu našega grada. U čuvaonici koja se prostire na 2000 m2 bit će pohranjeno više od 1,5 milijuna predmeta iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

»Zagrebački muzeji će uskoro dobiti i još jedan depo i to u paviljonu 34 na Zagrebačkom velesajmu gdje će svoju građu moći pohraniti Muzej za umjetnost i obrt i Školski muzej koji su također oštećeni u potresu«, rekla je pročelnica.

Pročelnica je podsjetila i na Zaključak Gradske skupštine o besplatnim prostorima za nezavisnu scenu temeljem kojega Ured refundira sve troškove. Vuković Runjić je pozvala umjetnike da konzumiraju termine i u onim gradskim ustanovama kojima se još nisu javili.

U sklopu projekta Zagrebačka muza objavljen natječaj za roman o zagrebačkom potresu putem kojega će biti dodijeljene tri stipendije.

Ravnatelj Kulturno informativnog centra Petar Bujas je istaknuo kako je na natječaj koji je zatvoren u rujnu pristiglo dosta prijava, a dobitnici stipendije bit će poznati tijekom ovog mjeseca. Najavio je da projekt Zagrebačka muza ide dalje te će u studenome biti raspisan i novi natječaj te će KIC će uz pomoć resornog gradskog ureda financirati snimanje kratkih filmova. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni