Bogat glazbeni i filmski program u sklopu Sunčane strane Prisavlja

Bogat glazbeni i filmski program u sklopu Sunčane strane Prisavlja

(Foto: Renato Branđolica za HRT)

U sklopu druge sezone HRT-ovog projekta Sunčana strana Prisavlja za posjetitelje je pripremljen bogat besplaan glazbeni, umjetnički i filmski program koji će trajati od 25. lipnja pa sve do 19. rujna.

Program su jučer predstavili rukovoditeljica RJ Glazba HRT-a Ivana Kocelj, filmski urednik Dean Šoša,, producentica projekta Tihana Čuljak i urednica HTV3 Vlatka Kolarović, koji su ujedno i kreativni tim Sunčane strane Prisavlja. Sudjelovale su i voditeljice i urednice: Maja Njirjak, Martina Validžić, maestro Tomislav Fačini, maestro Siniša Leopold, Toni Starešinić i Vojkan Jocić (CHUI), Marko Tolja te plesači: Branko Banković, Marija Mrđenović Minarik, Sanja Kocon Vranješ, Larisa Lipovac, Rajko Pavlić i Nikolina Komljenović.

Veliki ljetni festival na otvorenom održava se na ljetnoj pozornici podignutoj na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a, a u kojem će gledatelji  moći uživati u nizu zabavnih večeri uživo pokazao se još prošle godine kao pun pogodak.

»Ulaz za gledatelje je i ove godine besplatan, držat ćemo se epidemioloških mjera. Potrebno je samo svoj dolazak najaviti putem linka koji će se nalaziti na web stranici HRT-a«, pojasnila je producentica Čuljak.

»Program počinje već u 20 sati emisijama uživo u kojima će ugostiti brojne glazbenike, plesače, male kazališne skupine, pisce, brojne goste. Pozivam ljude da ponesu dekice, povedu djecu, uzmu košare sa sendvičima i provedu ovdje lijepe ljetne večeri«, istaknula je Kolarović.

Sunčana strana Prisavlja priprema i posebne filmske programe koji će pratiti program.

»Primjerice uz koncert Zbora HRT-a emitirat ćemo australski film ABBA koji kod nas nije 30 godina. Emitirat ćemo nekoliko glazbenih filmova Woodya Allena, ponovno ćemo emitirati film Buena Vista Social Club koji je prošle godine izazvao veliki interes i puno ga je ljudi gledalo tu na našoj livadi nakon koncerta«, izdvojio je filmski urednik Dean Šoša. Izdvojio je i koncert filmske glazbe koji će se održati 16. srpnja, a koncert će objediniti glazbu iz najpoznatijih hrvatskih filmova, serija, animiranih filmova, a sve to u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a.

Na 10 od ukupno 17 koncerata na Sunčanoj strani Prisavlja nastupit će orkestri i Zbor HRT-a.

»Ljetne večeri na Prisavlju ispunit će starogradske pjesme u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda, glazba Queena i Orffova Carmina burana u izvedbi Zbora HRT-a i maestra Tomislava Fačinija, glazba Dine Dvornika u interpretaciji Jazz orkestra i njegovog voditelja Mirona Hausera koji se još predstavljaju i suradnjama sa sastavom CHUI, Psihomodo popom, Markom Toljom i TBF-om te filmska glazba u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a«, dio programa otkrila Je Ivana Kocelj.

Svoje mjesto na Sunčanoj strani Prisavlja imat će i plesači.

U nastavku donosimo raspored koncerata u lipnju te linkove za prijavu:

Petak 25.6. koncert: “STAROGRADSKI BISERI”

Tamburaški orkestar HRT-a i solisti: Drago Diklić, Blanka Došen, Jacques Houdek, Šima Jovanovac, Renata Sabljak i Stanko Šarić

Vokalni ansambl Angeluš
Dirigent: Siniša Leopold

Obrazac za prijavu: https://forms.gle/VxJwfCuDAeEzBb4D6

Nedjelja 27.6. koncert: „A KIND OF MAGIC”
Zbor HRT-a izvodi Queen
dirigent: Tomislav Fačini

Obrazac za prijavu: https://forms.gle/vtZJv4uCMQegi3CB6

Utorak 29.6. koncert: „TREĆE SUNCE OD KAMENČIĆA“
Chui i Jazz orkestar HRT-a
dirigent: Miron Hauser

Obrazac za prijavu: https://forms.gle/sPViQbHrzah1evoQA

Cjelokupni program Sunčane strane Prisavlja emitirat će se uživo na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3), a pojedini koncerti na Radio Sljemenu te na Drugom i Trećem programu Hrvatskoga radija. (ZG-magazin)

Komentiraj

*