Blokiran Youtube kanal Zagreb filma

Blokiran Youtube kanal Zagreb filma

Iz same kuće zatražili smo komentar cjelokupne situacije, a koordinatorica prodaje Zagreb filma, Julia Matanović nam je poručila kako trenutno s Youtube-om provjeravaju situaciju

Na našem portalu objavili smo 9. studenoga informaciju da će do Božića na Youtube kanalu Zagreb filma biti dostupne sve epizode popularnog animiranog serijala Profesor Baltazar. No ispostavilo se da je u međuvremenu Youtube kanal zagrebačke filmske produkcijske kuće – ukinut. Na Zagreb filmovom kanalu popularnog servisa za razmjenu i pregledavanje video sadržaja stoji kako je račun ukinut jer je od »trećih strana« zaprimljeno »više prijava kršenja autorskih prava u vezi materijala koji je korisnik objavio«.

Kada se pokušava direktno otvoriti prva epizoda profesora Baltazara Izumitelj cipela na Youtubeu se pojavljuje obavijest da video više nije dostupan zbog povrede autorskih prava koju je prijavio Predrag Radanović, inače dobitnik  Medalje Grada Zagreba 2013. godine za uzorni uspjeh u radu na digitalnoj restauraciji i međunarodnoj promociji animirane serije Profesor Baltazar.

Zanimljivo je da se, s druge strane, nekoliko epizoda Profesora Baltazara na istom servisu može neometano pogledati, ali na njemačkom jeziku (https://www.youtube.com/channel/UC9W5WvIVULylWktQFojG1aw/videos), kao i na više kanala privatnih osoba.

Podsjetimo, Zagreb film je svoj Youtube kanal pokrenuo s ciljem popularizacije svojih filmova, ali i bolje vidljivosti same produkcijske kuće.

Iz same kuće zatražili smo komentar cjelokupne situacije, a koordinatorica prodaje Zagreb filma, Julia Matanović nam je poručila kako trenutno s Youtube-om provjeravaju situaciju te će nas obavijestiti kad budu posve sigurni o čemu se točno radi.

Podsjetimo, od 2007. godine – kada je Zagreb film počeo s restauracijom i digitalizacijom legendarne animirane serije Profesor Baltazar – do 2016. godine restaurirani su prvi, drugi, treći i četvrti serijali Profesora Baltazara.

B. Jagačić