Bliži se već 18. izdanje utrke Terry Fox Run

Bliži se već 18. izdanje utrke Terry Fox Run

Humanitarna trka Terry Fox Run bit će održana 24. rujna na zagrebačkome jezeru Jarun, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Esplanade.

Kao i ranijih godina, trci će prethoditi humanitarna prodaja majica po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Prodaja će se organizirati u subotu 16. rujna od 11:00 ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici, a svoj su dolazak najavile i brojne osobe iz javnog života.

»Pozivam sugrađane da se pridruže svim aktivnostima vezanim uz Terry Fox Run. Doista je važno da se okupimo u što većem broju i da svima onima koji se bore s ovom opakom bolešću i njihovim obiteljima pružimo podršku, da im kažemo da u toj bolesti nisu sami#, naglasila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te je zahvalila svima koji su uključeni u organizaciju ove humanitarne akcije. »Javnozdravstvene aktivnosti su u Gradu visoko na listi prioriteta. U ime gradonačelnika i Gradske uprave mogu vam garantirati da ćete uvijek imati otvorena vrata za sve aktivnosti, za svaku promociju ovako važnih poruka kakvu danas odašiljemo. Veselimo se ovogodišnjem, kao i budućim izdanjima akcija Terry Fox Run«, dodala je zamjenica.

»Drago mi je da mogu najaviti 18. Terry Fox u Hrvatskoj. Kanadski heroj koji je svima nama inspiracija ušao je u srce milijuna ljudi, a u 36 godina održavanja ove manifestacije diljem svijeta je prikupljeno preko 650 milijuna dolara za istraživanje raka. Veleposlanstvo ovu aktivnost podupire svake godine zbog Terryeve inspirativne i snažne priče. Njegov primjer pokazuje kako jedna osoba može napraviti razliku«, rekao je veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, Nj. E. Daniel Maksymiuk.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Humanitarnu akciju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val. (zg magazin)