Bliži se početak sanacije OŠ Pantovčak

Bliži se početak sanacije OŠ Pantovčak

U sklopu sanacije i restauracije pročelja starog objekta OŠ Pantovčak predviđen je i antigrafitni premaz pa će ružne črčkarije po vanjskim zidovima škole postati prošlost.

Sukladno najavama pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića, u srpnju ove godine počinje obnova starijeg od dva objekta Osnovne škole Pantovčak, sagrađenog 1908. godine.

Kako doznajemo iz Ureda, radovi će započeti po završetku postupaka sklapanja ugovora s odabranim izvoditeljem radova i ugovora sa stručnim nadzorom nad izvođenjem predmetnih radova.

Radovi predviđaju sanaciju svih zidova, stropova, podova, pročelja, sanitarija. Napravit će se i sanacija vlage u podrumu.

Vrijednost navedenih radova je 6,88 milijuna kuna.

Podsjetimo, u 2017. godini je zbog hitnosti, kao I. faza radova izvedena je sanacija kosog krova stare škole na što je utrošeno 304.198 kuna.

Također, uz ovo uređenje, u ljeto će započeti radovi plinifikacije objekta, izvedba plinske kotlovnice, zamjena kompletne instalacije grijanja na starom i novijem objektu OŠ Pantovčak na što će se utrošiti 3,81 milijuna kuna. Radi se o objektu izgrađenom 1954. godine prema projektu arhitekta Antuna Ulricha.

Rok za završetak radova je tri mjeseca od dana uvođenja u posao. Pročelnik Lovrić istiće da će plan izvođenja radova terminski biti usklađen s potrebama korisnika na način da se osigura neometan početak nove školske godine.

OŠ Pantovčak nedavno je proslavila 110 godina kontinuiranog održavanja nastave što je obilježeno prigodnom priredbom u Kerempuhu

Inače, OŠ Pantovčak pohađa ukupno 392 učenika u 18 razrednih odjela. U starom objektu održava se nastava za 41 učenika I. razreda i 45 učenika II. razreda, uključivo i produženi boravak.

U sklopu sanacije i restauracije pročelja starog objekta OŠ Pantovčak predviđen je i antigrafitni premaz pa će ružne črčkarije po vanjskim zidovima škole postati prošlost.

Projektom sanacije, međutim, nisu obuhvaćena školska igrališta na kojima bi trebalo ponovno iscrtati linije igrališta. (BoJa)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni