Bliži se peto izdanje biciklističke utrke CRO Race

Bliži se peto izdanje biciklističke utrke CRO Race

Peto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race vozit će se od 1. do 6. listopada kroz šest etapa diljem Hrvatske, najavljeno je danas u Zagrebu. Na trasi ukupne dužine 1022 kilometra nastupit će ukupno 126 biciklista iz 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental.

Oni će voziti etapama: 1. Osijek – Lipik (200 km); 2. Slunj – Zadar (183 km); 3. Okrug – Makarska (155 km); 4. Starigrad – Crikvenica (155 km); 5. Rabac – Platak (136 km); 6. Sveta Nedelja – Zagreb (154 km).

Riječ je o utrci koja se do lani zvala Tour of Croatia.  Kao i do sada, kraj zadnje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će upriličeno na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

»Ovo je najbolja promocija naše zemlje«, prokomentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvavši sve građane da dočekaju biciklističku karavanu koja će u nedjelju 6. listopada proći kroz Zagreb, a kako bi se iz Zagreba pronijela najljepša slika. Također je dodao da će Grad nadalje ulagati više u biciklističke staze.

U Hrvatsku dolaze timovi iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD-a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

 Zanimljivo je da uz bicikliste profesionalce ove godine kreće i utrka Kids CRO Race na kojoj će se natjecati djevojčice i dječaci u dobi od 9 do 12 godina. Natjecanje se organizira u suradnji s osnovnim školama na trenažerima koje će se postaviti u 7 gradova: Osijeku, Lipiku, Zadru, Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu. Trenažeri simuliraju virtualnu utrku, pretvarajući svakog natjecatelja u animiranu figuricu, a budući da su svi trenažeri umreženi, svi će natjecatelji imati jednake uvjete. Dječja utrka prikazivat će se na TV ekranu na kojem je može pratiti i publika te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova, a ukupni pobjednik će se, poput pobjednika prave utrke, proglasiti na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Organizator je utrke CRO Race tvrtka Top Sport Events koja se već dokazala kao uspješan organizator proteklih četiriju izdanja utrke kroz Hrvatsku, a na čelu koje je proslavljeni bivši hrvatski biciklist Vladimir Miholjević.

»U ime cijelog organizacijskog tima želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su ostali uz nas i podržali ovaj projekt, a drago mi je i što smo okruženi suradnicima koji su od prve godine s nama. Svi smo još više motivirani za to da Hrvatskoj i svijetu pokažemo kako smo spremni ugostiti manifestaciju na ovako visokoj natjecateljskoj razini te da smo zemlja koja stremi sportskim uspjesima i može zadiviti cijeli svijet svojim prirodnim ljepotama i baštinom«, izjavio je direktor CRO Race utrke Vladimir Miholjević.

Dodao je kako se organizacijski trude da utka svake godine bude sve bolja. »Posebno smo sretni što će između etapa transferi biti minimalni te će biciklističke ekipe imati dovoljno vremena za kvalitetnu regeneraciju i pripremu sljedećih etapa. Utrka rutom prolazi kroz brojne parkove prirode i nacionalne parkove te smo ponosni što će i ove godine najljepša razglednica Hrvatske obići cijeli svijet«, zaključio je Miholjević. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni