Bliži se obnova Doma sportova, Jarun dobiva novu kanalizaciju

Bliži se obnova Doma sportova, Jarun dobiva novu kanalizaciju

Prema riječima Marinka Tomića obnovit će se i cijeli kompleks SRC Šalata. Planira se i zatvaranje bazena i rekonstrukcija tribina

Ustanova Upravljanje sportskim objektima upravlja s ukupno 23 sportska objekta od kojih veliki dio traži temeljitu obnovu. Primjerice, Dom sportova treba što hitnije renovirati prema pravilima energetske učinkovitosti, a slična rekonstrukcija potrebna je i za sve dvorane – Peščenica, Dubrava, Trešnjevka, Trnsko i Sutinska Vrela, izjavio je ravnatelj Ustanove Marinko Tomić za list Glas Zagreba. Grad Zagreb pomaže svojim ulaganjima no projekti obnove su pred završetkom te se očekuje novac iz EU fondova.

Prema riječima Marinka Tomića obnovit će se i cijeli kompleks SRC Šalata. Planira se i zatvaranje bazena i rekonstrukcija tribina. Na Jarunu će se pak izvesti nova kanalizacija kako bi se poboljšala kvaliteta vode. »Voda mora biti izvrsna a ne samo dobra«, kaže Tomić i objašnjava kako će se tamo raditi tzv. vakuumska kanalizacija, prema najmodernijoj tehnologiji. Ako se dogodi i najmanje curenje javlja se alarm, sustav staje i kreće intervencija. Uz otpadne vode, na Jarunu probleme stvaraju lopoči, ali i mulj kojeg na dnu jezera ima oko 400.000 »kubika«. Mulj će se nakon vađenje modernom tehnologijiom pretvarati u suhu tvar koja će služiti kao neka vrsta komposta. Jezerska voda će tada moći normalno cirkulirati Savom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni