Bliži se jubilarno, 50. izdanje Kutije šibica

Bliži se jubilarno, 50. izdanje Kutije šibica

Prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021., počinju od danas, a turnir će se održati od 20. studenog do 29. prosinca.

 Nakon Hanžekovićevog memorijala i Zlatne piruete, Kutija šibica treće je najstarije sportsko događanje koje Grad Zagreb podržava i to već punih pet desetljeća. Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000 kuna. Prijave se od danas mogu predati putem web stranice www.kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125, a završno s 9. studenim 2021. godine. Cijene kotizacija se nisu mijenjale pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1000, a za turnir žena 200 kuna.

“Kutija šibica traje već pola stoljeća i to je ono čime se s ponosom može pohvaliti. Činjenica je da se svatko tko je držao do sebe i tko je mislio da zna igrati mali nogomet, pojavio u Kutiji šibica. Rijetko koji vrhunski nogometaš nije zaigrao Kutiju i bio je pravi užitak gledati Cicu Kranjčara, Rajka Janjanina, Marka Mlinarića, Snješka Cevrina, Blaža Sliškovića te brojne druge velikane nogometa na ovoj priredbi“, poručio je Anton Samovojska, član organizacijskog odbora.

Izvlačenje parova potvrđeno je za 17. studenog, nakon čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira.

Turnir se održava u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni