Bliži nam se 68. “Hanžek”: Svi po besplatne ulaznice od 29. kolovoza!

Bliži nam se 68. “Hanžek”: Svi po besplatne ulaznice od 29. kolovoza!

Uoči atletskog spektakla kojem je Zagreb domaćin, gradonačelnik Milan Bandić je obišao stadion SRC Mladost na Savi te najavio uređenje njegove atletske staze / Ulaznice biti besplatne, a građani će ih moći podići od 29. kolovoza na stadionu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je, u okviru posljednjih priprema za atletski spektakl – IAAF World Challenge miting Zagreb 2018. – 68. Hanžekovićev memorijal, obišao stadion SRC Mladost zajedno sa suradnicima te direktoricom mitinga Ivanom Brkljačić i hrvatskom rekorderkom na 100 m s preponama Andreom Ivančević. Ulaznice biti besplatne, a građani će ih od 29. kolovoza moći podići u SRC Mladost.

»Ovaj stadion 2001. nije imao reflektore. Od tada smo postavili reflektore, dva puta smo obnavljali stazu i održavamo ga kontinuirano kako bi se na njemu uspješno mogao održavati svjetski poznati Miting«, rekao je gradonačelnik Bandić, napomenuvši da 28. kolovoza dolazi i nova mreža za bacanje diska. »Na jesen ćemo objaviti natječaj i presvući ćemo cijelu atletsku stazu«, dodao je.

»U Zagrebu treba permanentno ulagati u vijadukte i mostove kako bi bili sigurni, u Službu hitne medicine kao i u druge za građane bitne institucije i infrastrukturne objekte, ali isto tako i u sportske objekte«, rekao je gradonačelnik te dodao da su Andrea Ivančević, Sandra Perković i nekad Blanka Vlašić pomogle da Hanžekovićev memorijal postane ovako popularan, zahvalivši se ujedno organizatorima i svima koji pridonose uspješnom održavanju mitinga.

»Vidimo se 3. rujna predvečer na fontanama, a 4. rujna ovdje na Mladosti«, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Jaka imena iz svijeta atletike

Direktorica Ivana Brkljačić naglasila je da se svake godine desetak dana prije početka susreta stadion dotjeruje te da će sve na vrijeme biti spremno, naglasivši da 68. Hanžekovićev memorijal opravdava status jednog od najboljih atletskih mitinga na svijetu. »To je događanje u Hrvatskoj koje ima najveći međunarodni televizijski prijenos. Prošle godine slika iz Zagreba je otišla u preko 85 zemalja svijeta. S obzirom na startnu listu vjerujem da će ove godine biti još veće zanimanje«, poručila je Brkljačić.

Istaknimo da će na »Hanžeku«, među ostalima, nastupiti aktualni svjetski prvak u sprinterskim disciplinama, turski natjecatelj Ramil Gulijev. »Disciplina 1.500 metara bit će ove godine šlager nad svim disciplinama jer dolaze sva trojica norveške braće i aktualni svjetski prvak«, dodala je Ivana Brkljačić. U memorijalnoj disciplini 110 prepone nastupit će 1. i 2. s aktualnog Europskog prvenstva iz Berlina protiv olimpijskog pobjednika Orlanda Ortege, Kubanca koji nastupa pod španjolskom zastavom, a naša Andreja Ivančević protiv aktualne europske prvakinje i doprvakinje.

Brkljačić je kazala kako se obnavlja staza za koka u dalj budući da na miting dolazi čovjek koji je četiri puta preskočio 8,50 metara, pa će natjecanje preseliti na središnji dio terena. »Mi imao sjajne skakače u dalj, a u skoku s motkom nastupit će trojica koja skaču preko šest metara te drugi iz Berlina i olimpijski pobjednik i svjetski prvak. Naravno, nastupit će i Sandra Perković kojoj je teško naći konkurenciju«, kaže Brkljačić.

Bacačka elita kod zagrebačkih fontana

Govoreći o bacanju kugle kod zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice koje se pretvorilo u jedno zasebno natjecanje, Brkljačić je istaknula da na njega dolazi »svjetska bacačka krema« te će nastupiti 14 bacača, zajedno sa Stipom Žunićem.

»Memorijal Ivana Ivančića prenosi se uživo na Hrvatskoj radio-televiziji od kuda se prenosi u cijeli svijet. Događanje na fontanama postaje jedno od vrlo atraktivnih natjecanja u svijetu atletike. Imat ćemo i bogati pretprogram u okviru kojeg će poznati bacati kuglu u humanitarne svrhe«, naglasila je Ivana Brkljačić.

Andrea Ivančević je pak istaknula da najviše voli nastupati na Mladosti gdje je i počela trenirati te da ju veseli što će utrka biti vrlo jaka. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni