Blaževića istražuje i policija Republike Srpske

Blaževiću je jučer određen jednomjesečni pritvor. U bolnici, u koju je prevezen zbog ozljeda u eksploziji, počeo je štrajkati glađu i do sada je odbijao surađivati s istražiteljima

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske dobilo je zahtjev iz Hrvatske za pomoć u istrazi o Vojislavu Blaževiću kojega se sumnjiči da je podmetnuo eksplozivne naprave u Zagrebu, izjavila je Hini glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja.

Zahtjev hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova dobili smo jutros i spremni smo poduzeti sve potrebne istražne mjere i radnje, kazala je Šoja.

Za Blaževića se zna da je rođen u Banja Luci. Prema pisanju Jutarnjeg lista u fokusu istrage su ljudi s kojima se Blažević družio u okolici Banja Luke, kao i točan broj prelazaka granice s Republikom Srpskom. Naime, čini se da je Blažević bio prijatelj s osobom koja je bila uhićena zbog šverca oružja.

Blaževiću je jučer određen jednomjesečni pritvor. U bolnici, u koju je prevezen zbog ozljeda u eksploziji, počeo je štrajkati glađu i do sada je odbijao surađivati s istražiteljima. (hina /zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni