Blato postaje novi “Bundek”

Blato postaje novi “Bundek”

Direktor »Zrinjevca« Igor Toljan kaže da se još nikada nisu susreli s tako zahtjevnim jednokratnim poslovnim izazovom

Krajolik oko nedovršene Sveučilište bolnice u Blatu trebao bi početkom iduće godine postati »novi Bundek«, odnosno novo izletište Zagrepčana. Glas Zagreba prenosi kako je »Zrinjevac« kao podružnica Zagrebačkog holdinga dobio nalog od gradonačelnika Milana Bandića da očisti 90,2 hektara tamošnje površine, što je za 20 hektara više od površine koja se uređivala za potrebe Bundeka.

Riječ je o vrlo velikoj i uz to podosta zapuštenoj površini koja je obrasla šikarom i zatrpana glomaznim i komunalnim otpadom. Uz takvu situaciju, radnici »Zrinjevca« suočeni su i s vrlo tijesnim rokom od dva mjeseca koliko im je zadao gradonačelnik.

Direktor »Zrinjevca« Igor Toljan kaže da se još nikada nisu susreli s tako zahtjevnim jednokratnim poslovnim izazovom. Njihov je zadatak vratiti površinu u upotrebno stanje, a Toljan smatra kako će u tome uspjeti, premda, kako kaže, to sigurno neće biti lako u tako kratkom roku, pogotovo ako im vremenske prilike ne budu išle na ruku. K tome, radi se o površini koja je u mnogo gorem stanju nego što je bio Bundek prije uređenja, dodaje. Spomenimo i da su radovi na uređenju Bundeka trajali gotovo dvije godine.

Geodeti »Zrinjevca« i Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove već su napravili mjerenja i teren je označen kolcima te sada nastupa teška mehanizacija. Nakon uređenja »Zrinjevac« će biti zadužen i za kontinuirano održavanje prostora. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni