Bivšu Bandićevu zamjenicu iznenadila uhićenja

Bivšu Bandićevu zamjenicu iznenadila uhićenja

»Ovu ćemo godinu završiti s proračunom od 7 milijardi kuna, dok će proračun za 2015. iznositi 6,5 milijardi kuna. To je značajno smanjenje, što znači da će mnogi projekti i programi biti dovedeni u pitanje«, napomenula je

Bivša zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i aktualna potpredsjednica Gradske skupštine u četvrtak je izjavila kako su je iznenadila uhićenja zagrebačkih gradskih čelnika. »Znali smo da se vode istražne radnje, ali ništa nije upućivalo da će se to tako završiti«, izjavila je Pavičić Vukičević novinarima u Gradskoj skupštini.

Podsjetila je kako je njezin mandat zamjenice gradonačelnika trajao od 2009. do 2013. godine te da su tada, nakon izbacivanja iz SDP-a ljudi s nezavisne liste Milana Bandića radili u iznimno teškim okolnostima. »U zagrebačkoj Gradskoj skupštini nismo imali niti jednog zastupnika, ali smo sa svim klubovima kvalitetno surađivali i uspjeli smo do kraja odraditi mandat«, ocijenila je.

Potpredsjednica Gradske skupštine smatra da neće biti problema u radu Skupštine ni Gradske uprave jer su svi klubovi gradskih zastupnika odlučili zajednički raditi u korist Zagrepčana. »Naš je imperativ proračun za 2015. godinu i samo ćemo se do prosinca time baviti«, dodala je.

Na upit hoće li ići na konzultacije gradonačelniku Milanu Bandiću u remetinečki zatvor, odgovorila je kako za to nema razloga, ali da bi ga rado željela vidjeti kako bi mu izrazila svoju podršku. »To se od mene očekuje«, dodala je, podsjetivši da njezina suradnja s Milanom Bandićem ima povijest dugu 18 godina.

Novinare je zanimalo hoće li sada biti zaustavljeni kapitalni gradski projekti kao što je primjerice spalionica otpada, na što je odgovorila da je Skupština usvojila Plan gospodarenja otpadom koji je i dalje na snazi.

Isto kao i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i Pavičić Vukičević je upozorila je da će, s obzirom na najavljenu poreznu reformu , gradski proračun biti osjetno manje. »Ovu ćemo godinu završiti s proračunom od 7 milijardi kuna, dok će proračun za 2015. iznositi 6,5 milijardi kuna. To je značajno smanjenje, što znači da će mnogi projekti biti dovedeni u pitanje«, napomenula je. O kojim se projektima i programima radi zasad nije poznato, ali prema njezinim riječima gradski uredi počeli su već davati prijedloge za uštede. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni