Bivši SDP-ovac Zdravko Ronko pridružio se klubu saborskih zastupnika stranke Milana Bandića

Bivši SDP-ovac Zdravko Ronko pridružio se klubu saborskih zastupnika stranke Milana Bandića

„Vjerujemo da ovim političkim dogovorom više neće biti upitno, neće se iz dana u dan ponavljati pitanje postoji li većina iza Vlade Andreja Plenkovića”, istaknuo je Robert Jankovics

Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika u srijedu je u Hrvatskom saboru na konferenciji za novinare predstavio svog novog člana, bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka, čijim pristupanjem Klub sada broji osam zastupnika.

Predsjednik Kluba Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika Robert Jankovics je istaknuo kako Ronko ima ogromno iskustvo jer je pet puta izabran za gradonačelnika Požege, bio je župan Požeško-slavonske županije, a u Hrvatskom saboru je zastupnik 11 godina. Ocijenio je kako će njegovo iskustvo doprinijeti i radu Kluba.

„Vjerujemo da ovim političkim dogovorom više neće biti upitno, neće se iz dana u dan ponavljati pitanje postoji li većina iza Vlade Andreja Plenkovića”, istaknuo je Jankovics.

Ronko je podsjetio da je 15. svibnja ove godine izašao iz SDP-a jer je stanje u stranci postalo “neizdrživo”. Naglasio je da u Stranku rada i solidarnosti ulazi kao nezavisni socijaldemokrat jer je to jedina stranka koja će omogućiti da slobodno, samostalno odlučuje i glasuje za one stavove za koje smatra da su ispravni.

„Od prvog dana dao sam do znanja da ću podržati Vladu Andreja Plenkovića kao što to zastupa Stranka rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika. Upravo iz razloga što je već tada SDP bio u velikom rasulu i kada bi smo išli na prijevremene izbore ljevica, posebno SDP bio bi pometen. Očekujem da prijevremenih izbora neće biti i da će ljevica kao jedan korektiv ojačati“, istaknuo je Ronko. Dodao je da će Vladu Andreja Plenkovića podržavati sve dok je Davor Bernardić na čelu SDP-a, a svoju podršku Vladi smatra kao doprinos stranci koja može postati stabilnija.

Ronko je naglasio kako nema problema s činjenicom da ulazi u Klub zastupnika stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u trenutku kada se protiv njega vode sudski postupci jer je on pregovarao s predsjednikom Kluba Robertom Jankovicsem i zastupnikom Kažimirom Vardom.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni