Bivši košarkaš pokušat će srušiti Guinnessov rekord u 24-satnom guranju automobila

Bivši košarkaš pokušat će srušiti Guinnessov rekord u 24-satnom guranju automobila

Spreman sam, za manje od 24 sata „dižem letvicu“ na 100 kilometara, kaže Lubenjak

Magistar kineziologije 27. travnja kreće u rušenje nesvakidašnjeg rekorda

Tomislav Lubenjak, magistar kineziologije, koji je ovaj fakultet završio na Sveučilištu Avila (SAD), i to zahvaljujući stipendiji koju je kao vrsni košarkaš dobio od ovog Sveučilišta, odlučio se na nesvakidašnji pothvat.

Unatoč ozljedama koje su ga odvukle s košarkaških profesionalnih terena, Tomislav je u roku završio fakultet te se nakon toga vratio u Hrvatsku i zaposlio se kao fitness trener. I tu počinju razmišljanja o rušenju Guinnessovog rekorda. Za razliku od Guinessovih rekorda u kojima se izazov sastoji u pripremi što većeg hot doga ili puštanja što duže kose ili noktiju, ovaj iziskuje dug i predan rad s neizvjesnim ciljem. Tomislav, naime, napada Guinnessov rekord u guranju automobila u 24 sata s ciljem da u tom vremenu pređe 100 kilometara, i za to se priprema već pola godine.

Prije par mjeseci Tomislav je u Velikoj Gorici automobil pogurao 50 kilometara za deset sati, a prema njegovim projekcijama za 100 kilometara bit će mu potrebno dvadesetak sati. „Tamo vikendom ljudi vode klince na piknik, a ja sam odveo svoj auto na 50 kilometarsku šetnju“, kaže Tomislav o svojim pripremama za skidanje nesvakidašnjeg i iznimno teškog i zahtjevnog rekorda.

U obaranje Guinnessovog rekorda, uz prometnu potporu Grada Zagreba, Tomislav kreće u subotu, 27. travnja u 18 sati u Vukovarskoj ulici, a njega i automobil od najmanje 850 kilograma kojem motor neće biti upaljen susretat ćemo u sljedećih dvadesetak sati na potezu od Zagrepčanke do Donjih Svetica. Trenutni rekord je 82.28 kilometara iz 2014. godine i drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski.

Kako se Tomislav prirpema za ovaj pothvat može se vidjeti u video isječku:

(zg-magazin)