Bivša vojna bolnica se pretvara u glazbenu školu

Bivša vojna bolnica se pretvara u glazbenu školu

»Škola trenutno radi na pet lokacija što je organizacijski vrlo teško, stoga će novi prostor pridonijeti kvaliteti i zadovoljstvu učenika i njihovih roditelja. Presretni smo jer ćemo ovdje imati sve prostorije za rad jedne glazbene škole«, istaknula je Mirela Buchberger Karlo, ravnateljica Glazbenog učilišta Elly Bašić

Zgrada bivše vojne bolnice u Vlaškoj 87 bit će rekonstruirana i prenamijenjena za potrebe Glazbenog učilišta Elly Bašić, najavljeno je danas na samoj lokaciji koju je sa suradnicima obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U sklopu rekonstrukcije uredit će se tri dvorane, devet učionica, 33 vježbaonice te multimedijalna knjižnica, prostori za administraciju i prateći prostori koji će biti prilagođeni osobama s invaliditetom.

»Drago mi je da su na objektu devastirane vojne bolnice u Vlaškoj ulici započeli radovi na rekonstrukciji i prenamjeni u Glazbeno učilište Elly Bašić, koju ćemo otvoriti iduće godine u lipnju«, rekao je jutros na licu mjesta gradonačelnik Milan Bandić. Također je naglasio kako Grad jača i širi kapacitete obrazovanja jer bez znanja i obrazovanja nema ni Zagreba ni domovine, »a to je ono s čime mi Europi možemo konkurirati«.

Gradonačelnik je najavio i obnovu zgrade koja je smještena u istom dvorištu, a koja će biti prenamijenjena za glazbenu škola Pavla Markovca. Nakon toga će se na sjevernoj strani dvorišta krenuti s izgradnjom zgrade za XVIII. gimnaziju. Ukupna površina prostora je oko 11 500 »kvadrata«.

Dvorišna zgrada bivše vojne bolnice koja se nalazi na adresi Vlaška 87

»Sretni smo što danas ovdje realiziramo dva cilja – obnavljamo i revitaliziramo ovu povijesno zaštićenu gradsku kuću, a s druge strane u njoj će biti ono što je najpotrebnije najmlađima – glazbena škola. Vrijednost investicije je oko 30 milijuna kuna«, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić dodavši kako su projekt prijavili na europske fondove te kako vjeruje da će se financirati iz europskog novca.

Ravnateljica Glazbenog učilišta Mirela Buchberger Karlo istaknula je kako školu pohađa više od 800 učenika, od predškolskog do srednjoškolskog programa, a zaposleno je 80 djelatnika. »Škola trenutno radi na pet lokacija što je organizacijski vrlo teško, stoga će novi prostor pridonijeti kvaliteti i zadovoljstvu učenika i njihovih roditelja. Presretni smo jer ćemo ovdje imati sve prostorije za rad jedne glazbene škole – učionice za grupnu i individualnu nastavu, knjižnicu, tri koncertne dvorane i 33 vježbaonice«, kaže Buchberger Karlo.

Prema najavama gradonačelnika glazbena škola Pavla Markovca trebala bi biti otvorena s 2019. na 2020. godinu, dok se otvorenje XVIII. gimnazije očekuje s 2020. na 2021. godinu.

Natječaji na izgradnju gimnazije i uređenje prostora za glazbeni školu još trebaju biti raspisani.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni