Bitka kod Samobora, Zeleni petak i šahovski turnir

Bitka kod Samobora, Zeleni petak i šahovski turnir

Foto: Jelena Malinar

KAMO ZA VIKEND

02.ožujka

ZAGREB

Zeleni petak

Pozivaju sve članove da im se pridruže promovirati ekološku poljoprivredu u
GREEN GOLD centru, koji se nalazi u poslovnoj zoni Radničke ceste. Povedite/pozovite prijatelje, dijelite događaj, dođite podržati naše male&lokalne proizvođače hrane:
Opg Hursa, Bz Arka naša, Ekomedo, Zadruga Zdravo BiloGore, Iris&Branimir delicije.
Eko plac je na razini razizemlja gdje se nalaze DM, Supermarket Jagoda, Restoran Azija i Sofra prozori i vrata gledaju na dvorište – obasjani dnevnim svjetlom i sa izlazom na dvorište – malu oazu usred grada.

SAMOBOR

Otvorenje izložbe “Šuma okom šumara”

Galerija Prica poziva na otvorenje izložbe fotografija “Šuma okom šumara” u petak, 2. ožujka u 19 sati, u Centar za mlade Bunker. Ova jedinstvena izložba fotografija priznata ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu ostaje otvorena do 11. ožujka.

03.ožujka

ZAGREB

Matineja (film i kreativna radionica): Snježno kraljevstvo

Snježno kraljevstvo (Frozen, SAD, 2013); r: Jennifer Lee, Chris Buck; sc: Jennifer Lee (prema priči Hansa Christiana Andersena) animirani, boja, DCP, sinkronizirano na hrvatski, 102′ Inspiriran bajkom Snježna kraljica H. C. Andersena, Disney nas odvodi u avanturu Snježnim kraljevstvom uz neustrašivu optimisticu Annu koja, uz pomoć gorštaka Kristoffera i nespretnog snjegovića Olafa prkosi ledenim opasnostima dok traga za sestrom Elsom čije su ledene magične moći ovile kraljevstvo u vječnu zimu. Uz nagrade Oscar i Zlatni globus za najbolji animirani film, Snježno kraljevstvo najuspješniji je animirani film na kinoblagajnama svih vremena. Nakon projekcije filma održat će se kreativna radionica za djecu, inspirirana filmom i dječjom maštom. Pozivamo svu djecu i roditelje da nam se pridruže! :

04.ožujka

ZAGREB

Sjećanje na Semku Sokolović Bertok

ŠAHOVSKI KLUB NOVI ZAGREB vas poziva u nedjelju 4. ožujka 2018. povodom 10 godišnjice otkad ih  je napustila ova poznata glumica i osmerostruka prvakinja Hrvatske u šahu organizira ŠAHOVSKI TURNIR pod nazivom
”Sjećanje na Semku Sokolović Bertok” MJESTO ODRŽAVANJA: prostorije ŠK Novi Zagreb, Ivana Šibla 8, Mjesna samouprava Središće (iza SPAR samoposluge), besplatan parking i neposredna blizina tramvajske stanice, (tramvaji 6, 7 i 14).
VRIJEME ODRŽAVANJA: 4.3.2018. (nedjelja) od 10:00 do 13:00 sati. PREDPRIJAVE: na e—mail sk.novi.zagreb@gmail.com iil SMS na 091-158 7511.

Turnir je ograničen na 35 sudionika a prvenstvo imaju igrači s predprijavom (ako se pojave do 9:55)

SAMOBOR

  1. Bitka kod Samobora 1441. na Vugrinščaku

Bitka kod Samobora koja će se održati u nedjelju, 4. ožujka 2018. godine na Vugrinščaku ove će godine biti još atraktivnija i brojnija, a u samoj bitci bit će manje koreografiranih detalja, a više stvarne borbe.  Ponovio je povijesne činjenice te tijek same bitke, podsjetivši da su se dvije vojske, Vitovčeva i Banićeva sukobile na Pepelnicu 1. ožujka 1441. godine. Žestoka borba završila je Vitovčevom pobjedom, koji je zarobivši vojskovođu Banića priskrbio znatan plijen.

Uz srednjovjekovni sajam i viteške tabore, bitku će oko 15 sati uprizoriti vitezovi, kopljanici, kuburaši, mušketiri i topnici raznih viteških udruga. Na događanju sudjeluje oko 400 sudionika, među kojima je 100-tinjak vitezova u oklopima. Događanja započinju u 10 sati otvorenjem već tradicionalnog srednjovjekovnog sajma na kojem će majstori predstaviti svoje proizvode: klobučari, košaraši, krušari, travari, medičari, kovači s drvenim mačevima i štitovima, viteškom opremom od kože te raznim drugim srednjovjekovnim predmetima, uz radionice streličara, mačevalaca i dvorskih plesača. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni