“Biti 70 godina mlad je mnogo veselije nego biti 40 godina star”

“Biti 70 godina mlad je mnogo veselije nego biti 40 godina star”

Sudionici su nazočnima u bogatome trosatnom programu jubilarnog 15. Gerontološkog tuluma s pozornice i s 32 štanda prikazali što sve rade i što su sve naučili na aktivnostima koje pohađaju

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i zaklada Zajednički put već tradicionalno su organizirali Gerontološki tulum u Parku Josipa Jurja Strossmayera.

Manifestaciju je u ime gradonačelnika otvorila doc. dr. sc. Olivera Majić, njegova zamjenica te je svima poručila kako nikad nije kasno za prepoznavanje vlastitih potencijala i upoznavanje vlastite kreativnosti. Iskazala je također svoju radost što se može družiti s najmudrijom generacijom sugrađana koja je mnogo dobra učinila i dala za Zagreb pa je dodala: »Bez vašega predanog rada i truda današnjica bi bila zasigurno neizvjesnija. Vi ste dokaz kako se starjeti može aktivno i na zdrav način. Jedna izreka kaže: “Biti sedamdeset godina mlad ponekad je mnogo veselije nego biti četrdeset godina star. Upravo zbog vas, vaše vitalnosti i neiscrpne energije, ovo je najbolji tulum u gradu«.

Sudionici su nazočnima u bogatome trosatnom programu jubilarnog 15. Gerontološkog tuluma s pozornice i s 32 štanda prikazali što sve rade i što su sve naučili na aktivnostima koje pohađaju, počev od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koji čine prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra našeg grada i okolice.

U preventivno-zdravstvenome dijelu programa građanima su osigurani besplatni ciljani pregledi, npr. mjerenje tlaka i šećera, vitamina i minerala, tlaka venske cirkulacije te oksimetrija, spirometrija, provjera funkcija vitalnih organa i drugo.

Ovogodišnju 15. manifestaciju posjetio je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, koji je sugrađanima starije životne dobi došao pružiti podršku: »Kad ih vidim ovako rasplesane, pune energije, kako se druže, zabavljaju, uživaju u kreativnom radu, mogu samo zaključiti da su naši građani takozvane treće životne dobi itekako puni života i da mogu još u mnogočemu pridonijeti svojem društvu i zajednici. Zato sam tu da ih podržim osobno, ali i kao predsjednik Gradske skupštine«, rekao je Andrija Mikulić, koji je kasnije posjetio i Dom za starije i nemoćne osobe Dubrava.

Ravnateljica Doma Milica Sučić sa svojim suradnicima i korisnicima predstavila je kvalitetu smještaja koja se pruža u okviru Doma za 130 korisnika smještenih u Domu te 230 korisnika koji su obuhvaćeni uslugama u izvanistitucionalnom programu te je naglasila potrebu njegovog daljnjeg razvoja.

Predsjednik dr.sc. Andrija Mikulić korisnicima Doma je čestitao njihov dan, naglasio potrebu i važnost postojanja ovog oblika institucije u zajednici te dao podršku daljnjem razvoju Gerontološkog centra. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni