Bista velikom ruskom pjesniku Puškinu na Bundeku

Bista velikom ruskom pjesniku Puškinu na Bundeku

Otvorenje spomenika, otkrivanje brončane biste velikog ruskog pjesnika Aleksandra Sergejeviča Puškina bit će upriličeno na Budneku 6. lipnja. Bista je dar Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Gradu Zagrebu. Svečanom otvorenju, uz predstavnike Grada Zagreba, prisustvovat će i visoka delegacija Grada Moskve

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin, zajedno sa suradnicima, primila je rusku delegaciju predvođenu predsjednikom Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Olegom Volovikom. Razgovaralo s o postavljanju biste velikana ruskog pjesništva i književnosti Aleksandra Sergejeviča Puškina u Zagrebu.

Gospodin Oleg Volovik izrazio je zadovoljstvo spremnošću Grada Zagreba na prihvaćanju inicijative te je kazao kako je ovo ujedno i prilika za početak nekih novih zajedničkih projekata. S Volnikovim se složio i predstavnik Ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj Vjačesla Kondakov, istaknuvši da su, osim kulturne, zainteresirani i za druge vrste suradnje s glavnim hrvatskim gradom.

Bista velikom pjesniku Puškinu bit će postavljena na najfrekventnije mjesto na Bundeku kod glavnog ulaza u park, simbolično – pod brezama. Prema riječima Vesne Kusin, zamjenice gradonačenika, bit će to prva bista u Aleji pjesnika, čime će se realizirati ideja gradonačelnika Milana Bandića o parku pjesnika na Bundeku, jednoj od najomiljenijih i najposjećeniijih zagrebačkih oaza za odmor i rekreaciju.

Sastanku su također prisustvovali pročelnici Jadranka Veselić Bruvo i Silvije Novak, posebna viša savjetnica gradonačelnika Andrea Šulentić kao i voditelj Odsjeka za muzejsku, likovnu i knjižničnu djelatnost Veljko Mihalić te voditeljica Službe za međunarodnu i međugradsku suradnju Vesna Šimić. Delegaciju gostiju, uz gospodu Volovika i Kondakova, činile su i šefica protokola Veleposlanstva Rusije u RH Aleksandra Maltseva te predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba Galina Kovačević. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni