Bilić: Petek iznosi neistine

Bilić: Petek iznosi neistine

“Sifon i zaštitnik od povratnog toka nisu isto”, poručuje pročelnik Gradskog ureda za izgradnju Grada

Nakon što je na današnjoj sjednici Gradske skupštine zastupnik Petek je donio i pokazivao podni sifon tvrdeći da je ugradnja samo jednog takvog sifona na šičari Sljeme koštala 40.000 kuna, a da je njegova stvarna vrijednost 200 kuna, reagirali su iz Gradskog ureda za izgradnju grada, graditeljstvo (…) i promet.

Njegov pročelnik Dinko Bilić tvrdi da je riječ o neistinitim tvrdnjama.

Poziva se na tekst dopunskog izvješća koje je dostavljeno Gradskoj skupštini, a kojim su, kako tvrdi, dani odgovori na sva pitanja koja su postavljena na sjednici Odbora za kontrolu. Dodaje da je u odgovoru na 19. pitanje objašnjena razlika između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT), koji zaštitnik od povratnog toka je ugrađen u objekt žičare te da je njegova obvezna ugradnja propisana Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga.

»Dakle, podni sifon koji je pokazivao zastupnik ne predstavlja niti nepovratni ventil, a niti ZOPT, isti sifon se uopće ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava, za razliku od ZOPT-a čija je ugradnja obvezna«, pojašnjava Bilić.

»Ukoliko zastupnik Petek iz bilo kojeg razloga nije mogao razumjeti razliku u pogledu navedenog, isti je mogao zatražiti dodatno pojašnjenje, odnosno dodatne obavijesti. Također, u bilo kojem trenutku je moguće pokazati zastupniku gdje je točno ugrađen ZOPT u samom objektu«, zaključuje pročelnik resornog gradskog ureda. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni