Bijela noć ponovno u Zagrebu

Bijela noć ponovno u Zagrebu

Zagreb će se u subotu, 30. rujna ponovo pridružiti obitelji od 120 svjetskih metropola u obilježavanju kulturno-umjetničke manifestacije Bijela noć, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskome narodnom kazalištu.

Riječ je o projektu koji je osmišljen u Parizu kao jednodnevni besplatni obilazak kulturnih znamenitosti grada, a čiji su koncept preuzeli drugi svjetski gradovi, npr. Montreal, Riga, Toronto i Melbourne. Zagreb već treću godinu zaredom obilježava Bijelu noć.

Program posjetiteljima nudi raznovrstan umjetnički i kulturni sadržaj na 13 gradskih lokacija, a na temu Nokturno, neprospavana noć.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve sugrađane, kao i one koji trenutno borave u Zagrebu da posjete ovaj jedinstveni noćni umjetnički festival koji, kako je rekao, Zagreb pretvara u veliku umjetničku galeriju najraznovrsnijih umjetničkih žanrova.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je izrazila zadovoljstvo što kultura i umjetnost ponovo izlaze na zagrebačke ulice. Naglasila je kako se ova manifestacija savršeno uklapa u duh međunarodne godine održivog turizma, a kojom je proglašena 2017.

Već u nedjelju, 1. listopada od 10:00 do 19:00 sati se održava 4. Dan otvorenog trga, još jedna kulturna manifestacija sa zanimljivim i bogatim programom koju organizira Hrvatsko narodno kazalište.

U sklopu kazališnog programa na otvorenome, ansambli će i ove godine izaći iz zgrade i pokazati najbolje iz repertoara najpoznatijeg hrvatskog kazališta, i to uz nekoliko iznenađenja, najavila je intendantica Dubravka Vrgoč.

Večernji dio programa sa svjetlosnim instalacijama ove će se godine po prvi put postaviti unutar zgrade HNK te će svijetliti prema van, a u njemu će i ove godine sudjelovati Muzej za umjetnost i obrt, Muzička akademija i Hrvatski školski muzej.

Program Bijele noći možete preuzeti ovdje. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t