Bijela čajanka u Francuskom paviljonu

Bijela čajanka u Francuskom paviljonu

Bijela čajanka je jednodnevni događaj kojim će studenti Kostimografije Tekstilno-tehnološkog fakulteta na popularno-edukativan način predstaviti rad studenata diplomskih studija TTF-a, u suradnji sa studentima srodnih fakulteta. Evocirajući neka prošla vremena, Bijela čajanka će u jednom popodnevu i večeri ponuditi razne radionice na kojima će posjetitelji dobiti priliku vidjeti i ispitati vlastite vještine u kićenju šešira, izradi cipela, oslikavanju tkanina, izradi cvjetnih vjenčića, a moći će naučiti i ponešto o kulturi ispijanja čaja i kave. Za one razigrane bit će ponuđene društvene igre, a dame i gospoda željna odmora moći će uživati u čitanju poezije ili opuštanju uz prepoznatljive melodije i šalicu mirisnog čaja ili kave.

Ideja o Bijeloj čajanci rodila se iz želje za slavljenjem proljetnog doba na autentičan način. Osim toga, Bijela čajanka je idealna prilika za zadovoljavanjem potrebe za suradnjom s različitim profilima ljudi i edukacijom javnosti o tome kako se nekada davno u Zagrebu, na prijelazu prošlog stoljeća, provodilo slobodno vrijeme i kako su se izrađivali pojedini predmeti. U organizaciji Čajanke sudjeluju studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti, kao i studenti Filozofskog fakulteta koji će svojim vještinama i znanjem doprinijeti oživljavanju ovog jedinstvenog događaja koji slavi dolazak proljeća i buđenje novog života.

Cilj Bijele čajanke je kroz aktivnosti bolje upoznati javnost s radom studenata te unijeti dašak nekih prošlih romantičnih vremena.

Svi su dobrodošli na čaj i druženje u Francuski paviljon (Savska cesta 25), četvrtak, 19. svibnja od 16 do 23 sata.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni