Bienenfeld najavila dodatni turistički razvoj Zagreba

Bienenfeld najavila dodatni turistički razvoj Zagreba

Poseban naglasak stavit će na sustavnu suradnju s medijima, turoperatorima, hotelima, aviokompanijama i turističkim agencijama te nastupe na turističkim sajmovima i kongresnim burzama, u cilju što aktivnije promocije Zagreba

Kao što smo već objavili, Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zagreba, pod predsjedavanjem predsjednika Milana Bandića, na sjednici održanoj u ponedjeljak, 19. svibnja, a prema prijedlogu Povjerenstva za izbor, izabralo je jednoglasno novu direktoricu Turističkog ureda TZGZ, mr. sc. Martinu Bienenfeld.

Mr.sc. Martina Bienenfeld na poziciju direktorice dolazi sa mjesta Voditeljice Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, koji obavlja poslove provođenja strategije razvoja turizma, izrade planova, predlaganja mjera poticanja investicijskih aktivnosti u turizmu te brojne druge aktivnosti vezane za turizam Zagreba i Hrvatske. Bienenfeld je studirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa (smjer muzeologija), a 2004. godine završava poslijediplomski znanstveni studiji, smjer „Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te stiče akademski stupanj magistra društvenih znanosti. Cijeli svoj profesionalni put, Bienenfeld je gradila kroz poslove usko povezane s turizmom, a izbor za novu direktoricu TZGZ-a, poseban joj je izazov, ali i priznanje.

Tomašević će i dalje pomagati

U Turističkoj zajednici grada Zagreba namjerava i dalje nastaviti razvijati turističku ponudu hrvatske metropole, a poseban naglasak stavit će na sustavnu suradnju s medijima, turoperatorima, hotelima, aviokompanijama i turističkim agencijama, kako stranim tako i s domaćim; organizaciju predstavljanja te nastupe na turističkim sajmovima i kongresnim burzama, u cilju što aktivnije promocije Zagreba na kojoj će se i dalje raditi sustavno, temeljito i s dugoročnim ciljevima.

Martina Bienenfeld postaje direktorica nakon dr.sc. Amelie Tomašević, koja je osam godina vodila Turistički ured Turističke zajednice grada Zagreba, a otišla je 14. ožujka u mirovinu. A. Tomašević, kao nezaobilazna znanstvena i stručna vertikala turističkog razvoja grada, ostat će i dalje aktivna u turističkom području te će nastaviti svoj predani rad na dobrobit turizma grada Zagreba, poručili su iz TZGZ-a. (ZG-magazin)